23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

FOTO Lecția de la Năsăud: cum se transformă o zonă „comunistă” de blocuri într-o oază de verdeață și relaxare

Poți transforma o zonă întreagă cu câteva lucruri simple și de bun simț. O demonstrează primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, care reușește să transforme zona „comunistă” de blocuri într-una atractivă, cu verdeață și locuri de relaxare.

Una dintre ambițiile primarului Dorin Vlașin de la Năsăud a fost să transforme total cartierul de blocuri din oraș, total neatractiv până de curând. Culmea, a început cu lucruri modeste, nu foarte costisitoare: amenajarea și îngrijirea spațiilor verzi, schimbarea plantelor și arbuștilor ornamentali, reabilitarea termică a blocurilor sau demolarea garajelor inestetice.

„Vrem să schimbăm lucrurile în cartierul de blocuri. Nu vrem să treacă un an fără să facem ceva. (…) Cartierul de blocuri, dintr-un loc cu zero atracție, acum a început să prindă viață și nu poate să prindă viață decât prin spații verzi”, a explicat primarul Dorin Vlașin, la Bistrițeanul Live.

Printre planurile pe care le are primarul este amplasarea unor boxe metalice compartimentate, care să înlocuiască vechile garaje inestetice, unde năsăudenii să își poată depozita diferite bunuri. Parcările urmează să fie asfaltate și marcate, iar numărul locurilor de parcare mărit.

Toate blocurile din cartier urmează să fie anvelopate, iar în zonă vor apărea 6 stații de încărcare pentru autoturismele electrice. Tot acolo, va fi materializat un proiect de regenerare urbană, cu 3 parcări supraejatate, pe schelet metalic. Urmează să fie amenajate mai multe locuri de joacă pentru copii și locuri de relaxare pentru vârstnici. Nu vor lipsi nici toaletele publice inteligente.

Năsăudenii ajută la îngrijirea spațiilor verzi

Întrucât doar 7 persoane din Primăria Năsăud se ocupă de spațiile verzi, primarul Dorin Vlașin este nevoit adesea să apeleze la populație pentru întreținerea lor.

„Avem o mică problemă, avem doar 7 persoane la spații verzi. Am luat ustensile, utilaje, chiar și un tractoraș nou pentru asta. Dar trebuie să apelăm și la sprijinul cetățenilor să ne mai dea câte o mână de ajutor, pentru că altfel va fi foarte greu să întreținem atâtea spații verzi”, a explicat Dorin Vlașin.

Emisiunea la care a fost invitat primarul Dorin Vlașin o puteți urmări mai jos:

Mai puteți citi :

Din Cenușăreasă, în prințesă: Cum a ajuns spitalul din Năsăud să completeze serviciile medicale oferite de Bistrița

 

Năsăud: Terenuri de sport și bazin semi-olimpic de înot pentru tineri

Vremuri grele pentru primării! Dorin Vlașin (Primăria Năsăud): „Am făcut economii inclusiv la partea de personal”

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: