1.2 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO Lecția de la Năsăud: cum se transformă o zonă „comunistă” de blocuri într-o oază de verdeață și relaxare

Poți transforma o zonă întreagă cu câteva lucruri simple și de bun simț. O demonstrează primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, care reușește să transforme zona „comunistă” de blocuri într-una atractivă, cu verdeață și locuri de relaxare.

Una dintre ambițiile primarului Dorin Vlașin de la Năsăud a fost să transforme total cartierul de blocuri din oraș, total neatractiv până de curând. Culmea, a început cu lucruri modeste, nu foarte costisitoare: amenajarea și îngrijirea spațiilor verzi, schimbarea plantelor și arbuștilor ornamentali, reabilitarea termică a blocurilor sau demolarea garajelor inestetice.

„Vrem să schimbăm lucrurile în cartierul de blocuri. Nu vrem să treacă un an fără să facem ceva. (…) Cartierul de blocuri, dintr-un loc cu zero atracție, acum a început să prindă viață și nu poate să prindă viață decât prin spații verzi”, a explicat primarul Dorin Vlașin, la Bistrițeanul Live.

Printre planurile pe care le are primarul este amplasarea unor boxe metalice compartimentate, care să înlocuiască vechile garaje inestetice, unde năsăudenii să își poată depozita diferite bunuri. Parcările urmează să fie asfaltate și marcate, iar numărul locurilor de parcare mărit.

Toate blocurile din cartier urmează să fie anvelopate, iar în zonă vor apărea 6 stații de încărcare pentru autoturismele electrice. Tot acolo, va fi materializat un proiect de regenerare urbană, cu 3 parcări supraejatate, pe schelet metalic. Urmează să fie amenajate mai multe locuri de joacă pentru copii și locuri de relaxare pentru vârstnici. Nu vor lipsi nici toaletele publice inteligente.

Năsăudenii ajută la îngrijirea spațiilor verzi

Întrucât doar 7 persoane din Primăria Năsăud se ocupă de spațiile verzi, primarul Dorin Vlașin este nevoit adesea să apeleze la populație pentru întreținerea lor.

„Avem o mică problemă, avem doar 7 persoane la spații verzi. Am luat ustensile, utilaje, chiar și un tractoraș nou pentru asta. Dar trebuie să apelăm și la sprijinul cetățenilor să ne mai dea câte o mână de ajutor, pentru că altfel va fi foarte greu să întreținem atâtea spații verzi”, a explicat Dorin Vlașin.

Emisiunea la care a fost invitat primarul Dorin Vlașin o puteți urmări mai jos:

Mai puteți citi :

Din Cenușăreasă, în prințesă: Cum a ajuns spitalul din Năsăud să completeze serviciile medicale oferite de Bistrița

 

Năsăud: Terenuri de sport și bazin semi-olimpic de înot pentru tineri

Vremuri grele pentru primării! Dorin Vlașin (Primăria Năsăud): „Am făcut economii inclusiv la partea de personal”

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.