3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Nereguli găsite la produsele de patiserie! Amenzi de aproape 70.000 lei date de autorități!

S-au luat la puricat 17 unități ce se ocupă cu produse de patiserie. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 10 amenzi în valoare de aproape 70.000 de lei. Care au fost problemele depistate:

La nivel național s-a organizat o campanie de verificare a autenticităţii şi a parametrilor de calitate a unor produse alimentare obţinute prin procesarea laptelui şi/sau a unor produse lactate, provenite din comerţ intracomunitar şi comercializate pe piaţa României.

În județul nostru au fost verificate 17 unități: șase restaurante, două pizzerii, trei patiserii, o firmă catering şi cinci fast-food-uri.

În cadrul controalelor s-a urmărit depistarea neregulilor la prepararea şi comercializarea unor produse de patiserie, cofetărie etc. de către unităţile care utilizează, în procesul de fabricaţie, produse pe bază de grăsimi hidrogenate dar sunt prezentate ca având în compoziţie lapte şi produse din lapte (unt, brânză proaspătă, telemea, caşcaval)” anunță cei din cadrul DSVSA BN.

Au fost găsite 10 nereguli ce au fost sancționate cu 68.500 de lei. Pentru alte cinci nereguli s-a dat doar avertisment.

Principalele neconformităţi constatate au fost:

  • etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi/sau comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar- veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
  • nerespectarea normelor sanitar- veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...