25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Noul corp al Spitalului Județean, estimat la 50 de milioane de euro! Când crede managerul Lazany că încep lucrările:

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, noul corp care se pregătește la spital este estimat la 50 de milioane de euro. Acesta estimează că lucrările vor începe anul acesta.

Prezent la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a vorbit despre noul corp de clădire ce se pregătește în spatele unității medicale.

Acesta a explicat cum se vor desfășura lucrările, mai ales că noul corp de clădire va fi ridicat pe locul unor clădiri deja existente, ce trebuie relocate:

„Prima etapă este de relocare a utilităților, magaziilor, toată zona tehnică va fi relocată, în altă locație, mai exact pe amplasamentul fostelor terenuri de tenis. După ce vor fi construite și funcționale, că nu putem fără oxigen, curent și ce mai e acolo, se decuplează, se trece pe noile utilități, iar cele vechi sunt demolate. Săptămâna aceasta am primit autorizația de construire. Finanțarea pentru această etapă este asigurată de Consiliul Județean, printr-un credit pe care l-a accesat, de 25,5 milioane de lei, ca să putem face aceste lucrări. Aproximativ 6 luni va dura această etapă, după care este pregătit spitalul să intre în etapa a doua, cu construcția efectivă a noului spital”, a explicat Gabriel Lazany la Bistrițeanul Live, la „Medicină pe limba ta”.

Cea de-a doua etapă, care presupune construcția efectivă a corpului de clădire urmează să fie finanțată prin PNRR. Consiliul Județean a depus deja acest proiect la Ministerul Fondurilor Europene, iar acesta este pe lista proiectelor ce urmează a fi finanțate.

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect este deja realizat, iar potrivit acestuia, proiectul este estimat la 50 de milioane de euro. Clădirea va fi legată de cea deja existentă și va avea 4 etaje.

Emisiunea la care a fost invitat Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

 

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.