22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Nu ne vom parca mașinile pe fostul Cinema 23 August. Acesta nu moare, ci se transformă!

În cadrul dezbaterii publice de ieri, primarul Ioan Turc a anunțat că date fiind reacțiile bistrițenilor care nu sunt de acord cu demolarea fostului Cinema 23 August și transformarea sa într-o parcare a renunțat la idee. Fostul cinematograf nu doar că rămâne în picioare, ci chiar se transformă într-o instituție de cultură de care ducea lipsă Bistrița.

Primăria Bistrița a reușit să preia Cinema 23 August de la RADEF, instituția care deținea clădirea care se află într-o stare avansată de degradare și pe care municipalitatea voia să o dărâme pentru a face loc unei parcări. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI și AICI.

În cadrul dezbaterii publice de ieri, edilul a anunțat că s-a decis și, în urma reacțiilor bistrițenilor, care, se pare nu-și doresc dărâmarea clădirii, o va restaura și transforma într-o altă instituție de cultură.

„După înscrierea în domeniul public al fostului cinematograf 23 August vom face o intervenție de primă urgență, astfel încât să nu se prăbușească această clădire cu valoare istorică, concomitent cu expertizarea clădirii în cederea stabilirii unei agende cu privire la reintroducerea ei în circuitul cultural. Am înțeles mesajele transmise, îi liniștesc pe toți cei care își doresc ca fostul cinematograf Omnia să fie reabilitat. E clar, e o rezistență pe această temă și iau act de ea. E limpede: preluăm, conservăm, redăm în circuitul public. Îmi doresc ca Bistrița să aibă un teatru, suntem printre puținele municipii care nu au teatru. Căutam locați, m-ați convins, e cinema Omnia”, a spus primarul Ioan Turc, la dezbaterea de ieri.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...