-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Nu vă panicați: Mesaje de avertizare, pe telefon!

Începând de azi, pe telefoanele mobile s-ar putea să primiți mesaje… de avertizare. Acestea vor veni din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Momentan, totul e doar în faza de testare. Acest serviciu va fi folosit ulterior doar în caz de nevoie.

Începând de azi, testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență – RO-ALERT vor fi inițiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel national”, anunță reprezentanții DSU-IGSU.

Mai exact, pe ecranele telefoanelor mobile, va apărea o notificare cu mesajul : „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU”.

Aceste testări sunt necesare pentru a putea alerta populația mai ușor, în caz de urgență majoră.

„Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră”, mai anunță aceștia.

Sistemul RO-ALERT va fi folosit în caz de fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: