21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Nu vă panicați: Mesaje de avertizare, pe telefon!

Începând de azi, pe telefoanele mobile s-ar putea să primiți mesaje… de avertizare. Acestea vor veni din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Momentan, totul e doar în faza de testare. Acest serviciu va fi folosit ulterior doar în caz de nevoie.

Începând de azi, testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență – RO-ALERT vor fi inițiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel national”, anunță reprezentanții DSU-IGSU.

Mai exact, pe ecranele telefoanelor mobile, va apărea o notificare cu mesajul : „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU”.

Aceste testări sunt necesare pentru a putea alerta populația mai ușor, în caz de urgență majoră.

„Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră”, mai anunță aceștia.

Sistemul RO-ALERT va fi folosit în caz de fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...