17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Nu vă panicați: Mesaje de avertizare, pe telefon!

Începând de azi, pe telefoanele mobile s-ar putea să primiți mesaje… de avertizare. Acestea vor veni din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Momentan, totul e doar în faza de testare. Acest serviciu va fi folosit ulterior doar în caz de nevoie.

Începând de azi, testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență – RO-ALERT vor fi inițiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel national”, anunță reprezentanții DSU-IGSU.

Mai exact, pe ecranele telefoanelor mobile, va apărea o notificare cu mesajul : „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU”.

Aceste testări sunt necesare pentru a putea alerta populația mai ușor, în caz de urgență majoră.

„Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră”, mai anunță aceștia.

Sistemul RO-ALERT va fi folosit în caz de fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!