25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Nu vă panicați: Mesaje de avertizare, pe telefon!

Începând de azi, pe telefoanele mobile s-ar putea să primiți mesaje… de avertizare. Acestea vor veni din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Momentan, totul e doar în faza de testare. Acest serviciu va fi folosit ulterior doar în caz de nevoie.

Începând de azi, testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență – RO-ALERT vor fi inițiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel national”, anunță reprezentanții DSU-IGSU.

Mai exact, pe ecranele telefoanelor mobile, va apărea o notificare cu mesajul : „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU”.

Aceste testări sunt necesare pentru a putea alerta populația mai ușor, în caz de urgență majoră.

„Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră”, mai anunță aceștia.

Sistemul RO-ALERT va fi folosit în caz de fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...