27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

OPINIE: Adio, politică de 2 lei cu politicieni de tot atât!

Din propria experiență vă sfătuiesc: evitați tot ce ține de politică și partide politice. Politicienii din România de azi doar se folosesc de naivitatea tinerilor. Eu am intrat în politică hotărât să schimb mersurile bolnave, post decembriste. La fel cum am renunțat eu, mai sunt mulți alții care au ajuns și la alte nivele mai mari. Un exemplu – Liviu Pleșoianu.

Observ un val de tineri, de calitate, care se asociază cu anumite partide politice. Exact aceeași greșeală pe care am făcut-o și eu, cu mulți ani în urmă, când m-am întors din străinătate.

În perceptia tuturor oamenilor, în prezent, dacă intri în politică ești văzut ca o țintă. Nu merită pentru stigma care ți-o atragi asupra ta!

O spun din propria experientă:

  • beneficii 0
  • certuri cu toți care îți contestă partidul
  • și cel mai dureros e că te bați de zidul acela în care NU poți schimba nimic pentru a avea o societate mai bună.

Clasa noastră politică nu are maturitatea de a susține tineri cu principii, simpatizează doar cu acoliții și caracterele ușor manipulabile.

În politică, în general consumi resurse fizice, psihice și bănești fără a putea face o schimbare, oricate bune intenții ai avea.

Problema este la noi, la fiecare în parte! Marea masă a populației nu suntem oameni echilibrați, simpatizăm tot non valori, zilnic ne alimentăm cu ură, invidie și răutate.

Eu am intrat în politică cu susținere atât financiară, din fonduri proprii, cât și susținut de zecile de tineri pe care i-am purtat după mine prin campanii electorale prin tot județul. E vorba de tineri care credeau în mine și în balivernele în care credeam și eu. Le spun baliverne deoarece numai un nebun mai poate crede că în România cineva mai este interesat să facă bine altuia.

Am încercat să deștept minți încuiate, să fac propuneri!

Poate greșeala mea a fost că am vorbit cu „mai marii județului” cum se spune, de la egal la egal. Nu am pupat mâini sau funduri, cum fac altii, am zis ce am avut de zis!

Pe urmă am avut accidentul auto, și acela a fost momentul în care toți colegii de partid s-au dezis complet de mine. Nu că m-ar fi interesat prea tare, dar dau așa un exemplu, să vedeți caracterul. S-au comportat ca și cum nici nu ne-am fi cunoscut vreodată. Mă refer la colegii ăștia, marii județului, cum se zice pe aici.

Deci cu băgare de seamă tuturor tinerilor care se înscriu în partide politice.

Din politică, singurii care mi-au dat caracterizări de sustinere au fost primarii de pe Valea Țiblesului, pe care îi apreciez și ne respectăm. În rest, ceilalți, pentru care am participat în campanii, și-au cam întors capul.

Știind că am făcut multe pentru comuna mea, și pentru anumiți oameni, am candidat pentru consiliul local ca și candidat independent. Mă gândeam că oamenii vor fi recunoscători pentru eforturile depuse și o să mă susțină. Am obținut de abia 60 de voturi.

Am avut toate bunele intenții! M-am prezentat în fața oamenilor cu proiecte și programe reale, dar se pare că totul a fost în zadar. Așa că am decis să nu mai ajut pe nimeni cu nimic și să las politica deoparte pentru că este prea mizerabilă. O să mă ocup strict de afacerile pe care le am începute și, fiecare pe cont propriu.

În România tu singur ești propriul tău erou, nu există alți eroi! Fiecare are un interes, sau dacă nu are un interes, îți face un rău pentru că îi ești antipatic.

GABRIEL RUS

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Știi Gabriele, as putea face mișto sa zic ca unde e poza făcută? pe gardul pușcăriei??? Dar nu vreau sa fac mișto asa ca iti dau perfecta dreptate în ceea ce zici!!! Ți-a luat mult timp sa realizezi!!! Dar totuși, ce vroiai de la politica?,?? Sa te scoată Radu nevinovat??? Da! A fost accidentul…. și ți-ai distrus viata! E adevărat ca politica te-a îmbătat, dar și alcoolul te-a făcut sa te crezi invincibil! E adevărat ca politicienii și șefii de instituții se cred toți niște Dumnezeu, la fel ca tine… Dar soarta îți mai da câte un ghiont!!!!
    In rest ai dreptate, dar mai gândește-te și ca ceidin Bistrița au probleme… Tu măcar ești din provincia Bistritei!!!
    Ca și curiozitate, ești acasă deja?

  2. „Pe urmă am avut accidentul auto” ??? Așa se descrie unul care a urcat băut la volan și-a omorât un om!!! Rușine ăsta nu are, că are tupeu să scrie articole moraliste prin ziare, dar tu, Bistriteanul.ro, unde ai lăsat rușinea când ai publicat așa ceva, și poza unui criminal pe prima pagină???

  3. UN ” NE… SAU PROST CALIFICAT ” este tot atat de periculos cat si cel cu CALIFICARI FOARTE INALTE SI COMPLEXE, DAR CARE FACE EXACT PE DOS , DE CUM STIE EL SA FACA si asta nu tine de varsta, experienta ori calificare profesionala !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...