20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Pacienții care ajung la Urgențe vor fi tratați… într-o magazie! CÂND se va întâmpla asta:

Un proiect de aproape 3 milioane de euro prevede lucrări de extindere a UPU. Pentru aceasta, e nevoie ca preluările pacienților să fie făcute în altă parte. UNDE vrea conducerea să mute secția de primiri urgențe:

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bistrița este neîncăpătoare pentru afluxul de pacienți. Tocmai de accea s-a demarat un proiect de modernizare a acesteia, dar și de extindere.

Pentru extinderea secției s-au alocat 2,7 milioane de euro și o ofertă este deja în analiză. Pentru când vor începe lucrările, pacienții care ajung la urgențe vor fi primiți… într-o magazie.

„Noi am făcut demersurile premergătoare, în ideea că pregătim deja spațiul unde va fi relocat UPU pe perioada lucrărilor. El își va desfășura activitatea într-o magazie în spatele Spitalului. Magazia am mutat-o pe Independenței. Acuma amenajăm interiorul pentru că sunt niște lucrări de făcut, niște circuite medicale, de tras fluidele medicale, tot ce înseamnă oxigen, aspirație”, a explicat managerul Gabriel Lazany.

Acesta a subliniat faptul că deși condițiile vor fi grele, speră ca „funcționarea pe regim de avarie” să nu dureze mai mult de un an de zile.

Având în vedere faptul că lucrările se realizează în zona UPU, va fi nevoie de o nouă cale de acces pentru autospecialele care aduc pacienți. În acest sens, Gabriel Lazany a solicitat cumpărarea unui teren din apropierea Spitalului.

După ce vom porni șantierul și vor începe să fie montate macarale, trebuie o altă cale de acces. Așa că noi am făcut o solicitare către Consiliul Județean de a face o achiziție pentru un teren ca să mai facem o cale de acces din strada 1 Decembrie. Și atunci, pe perioada cât vom fi blocați, o parte din acces va fi din strada 1 Decembrie. Așa că dacă reușim să cumpărăm acel teren vom construi și câteva locuri de parcare acolo. Acest teren e de o importanță majoră pentru noi”, a conchis managerul SJU Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: