Pandemia de Covid-19 i-a descurajat pe bistrițenii care voiau să își cumpere o casă cu bani din bancă

0
1345

Românii care visau să își cumpere o casă au rămas în stand by în primele luni ale acestui an, mai ales dacă se bazau pe un credit. Nici bistrițenii nu au făcut excepție, numărul de rapoarte pentru credite înregistrate la băncă scăzând la jumătate.

Potrivit unei analize Profit.ro, pandemia a afectat destul de serios intențiile românilor de a-și achiziționa o locuință, în unele județe numărul de dosare pentru credit scăzând la jumătate comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cei mai mulți români care au trecut pragul băncilor în primele 6 luni ale acestui an sunt din București, unde s-au realizat peste 9.000 de evaluări pentru creditele ipotecare, cu doar 8% sub nivelul anului 2019.

Cum stau lucrurile în Bistrița-Năsăud? Ei bine, în semestrul 1 al anului 2020, numărul de rapoarte întocmite pentru credite ajungea la 367. În al doilea trimestru al anului 2020, numărul de rapoarte ajungea la doar 155.

Mai mult, Bistrița-Năsăud se află la coada clasamentului cu cele mai puține rapoarte. Sub 150 de rapoarte au fost întocmite în trimestrul al doilea  doar în Sălaj, Harghita, Covasna, Mehedinți, Caraș Severin, Gorj sau Teleorman.