25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Pandemia de Covid-19 i-a descurajat pe bistrițenii care voiau să își cumpere o casă cu bani din bancă

Românii care visau să își cumpere o casă au rămas în stand by în primele luni ale acestui an, mai ales dacă se bazau pe un credit. Nici bistrițenii nu au făcut excepție, numărul de rapoarte pentru credite înregistrate la băncă scăzând la jumătate.

Potrivit unei analize Profit.ro, pandemia a afectat destul de serios intențiile românilor de a-și achiziționa o locuință, în unele județe numărul de dosare pentru credit scăzând la jumătate comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cei mai mulți români care au trecut pragul băncilor în primele 6 luni ale acestui an sunt din București, unde s-au realizat peste 9.000 de evaluări pentru creditele ipotecare, cu doar 8% sub nivelul anului 2019.

Cum stau lucrurile în Bistrița-Năsăud? Ei bine, în semestrul 1 al anului 2020, numărul de rapoarte întocmite pentru credite ajungea la 367. În al doilea trimestru al anului 2020, numărul de rapoarte ajungea la doar 155.

Mai mult, Bistrița-Năsăud se află la coada clasamentului cu cele mai puține rapoarte. Sub 150 de rapoarte au fost întocmite în trimestrul al doilea  doar în Sălaj, Harghita, Covasna, Mehedinți, Caraș Severin, Gorj sau Teleorman.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...