8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Părăsiți de mamă, tatăl le-a murit răpus de COVID. Acum trăiesc într-o căsuță amărâtă, alături de mătușa și doi verișori cu handicap!

O poveste tragică iese la lumină, tocmai din localitatea Dumitra. Doi frați au fost părăsiți de mamă, când erau micuți. Tatăl lor, care-i creștea, a murit de COVID anul trecut. Acum locuiesc într-o casă mică, alături de mătușă și doi verișori cu handicap. Ne mobilizăm să ajutăm?!?

N-au cunoscut iubirea de mamă, aceasta părăsindu-i când încă erau mici. Anii au trecut, si au crescut, ajungând la liceu: el la Bistrița, ea la Năsăud.

Anul trecut însă, virusul nemilos le-a dat o lovitură fatală. Tatăl lor a murit, răpus de COVID. Durerea cea mare i-a afectat peste măsură.

Au ajuns în grija mătușii lor, iar acum stau cinci persoane într-o casă mică, în doar două camere. Mai mult, cei doi verișori ai lor sunt… cu handicap.

„Îngerii” din cadrul Asociației „Dar din dar se face rai” au aflat despre caz încă de anul trecut, dar acum vor să lanseze o provocare. Vor să ridice o nouă căsuță, în care să poată trăi decent cei cinci.

Putem construi împreună încă o casă????

Dragii mei, vă aduc la cunoștință un caz, o situație și o lecție grea de viată a doi frați. Din păcate nu au avut și nici nu au o viată normală (…) 

Au fost părăsiți de mamă încă de mici. Anul trecut și-au pierdut și tatăl (covid). Acesta era singurul lor sprijin, le era și mamă și tată. Au rămas în grija unei mătuși, înaintată în vârstă.
Pe lângă cei doi nepoți, femeia mai are doi copii, mai mari, ambii cu handicap. Trăiesc toți 5 în două camere. Căsuța este foarte veche, iar renovarea ei nu prea merită investiții.
De când tata i-a părăsit și el, pentru totdeauna, copilașii au fost mereu în lista noastră (…) 
Dar acești copilași au nevoie de mult mai mult ajutor. Au nevoie de o căsuță, de o cameră a lor, de puțină intimitate”, au relatat povestea cei din cadrul Asociației.
Voluntarii au și sprijinul șefului poliției năsăudene, a primarului comunei Dumitra, a preotului din sat și a altora care cunosc îndeaproape cazul.

CARE este necesarul

S-a întocmit o primă listă cu materiale necesare.
Mașina cu piatră pentru fundație a fost DEJA promisă.
Oricine poate să devină ctitor și orice ajutor e binevenit: materiale de construcții, produse alimentare, produse igienice, ajutor fizic sau financiar, etc. O echipă de muncitori din zonă s-a oferit să și înceapă cu fundația”, au mai explicat reprezentanții Asociației.
Cei care doresc să doneze bani, o pot face în contul Asociației, cu mențiunea ”Căsuță copii”.
Orice ajutor e binevenit. Orice donație. În special materiale de construcție, acum, în prima fază. Avem loc unde să depozităm tot ce primim. Dar orice ajutor e binevenit!”, a transmis reprezentantul Asociației „Dar din Dar se face rai”.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: