2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Parcul perilor seculari din Unirea se dezvoltă: uscător de fructe didactic pentru elevi, printre planuri

Parcul perilor seculari din Unirea continuă să se dezvolte. Potrivit unei adrese trimise Primăriei Bistrița, printre ideile ce se doresc a fi materializate se numără un uscător de fructe didactic, pentru elevii Liceului Agricol Bistrița.

Parcul perilor seculari, o „grădină” inedită din Unirea care se află în grija Clubului Lions, continuă să se dezvolte. Conform unei adrese trimise Primăriei Bistrița, se dorește aprobarea unui regulament de funcționare a zonei, dar și dezvoltarea centrului de informare și documentare „Căsuța lui Mihai”.

„Intenționăm să depunem documentația în vederea obținerii autorizației de construire pentru extinderea construcției, cu terasă acoperită și amplasarea unui uscător de fructe (experimental) inclusiv cu caracter didactic, pentru elevii de la Liceul Agricol Bistrița; realizarea unei împrejmuiri a căsuței cu o incintă de circa 1000 de mp; plantarea de arbuști fructiferi și plante medicinale și realizarea unei aducțiuni de apă din izvorul existent în perimetrul parcului”, se arată în adresa înaintată Primăriei Bistrița, de Clubul Lions.

Bazele Parcului cu peri seculari de pe Dealul Cocoș au fost puse acum 200 de ani, de către sașii din Unirea. Aceștia munceau câte 4 zile pe an la îngrijirea și altoirea copacilor.

Specialiștii au identificat cel puțin 28 de soiuri de pere, unele dintre ele neregăsindu-se în bazele de date. Mai multe despre acest loc inedit puteți afla din materialul de mai jos:

FOTO/VIDEO – Se anunță un proiect fabulos, din care Bistrița are enorm de câștigat: Parcul cu peri seculari îngrijit de voluntarii Lions

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.