8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Parlamentarii și-au majorat indemnizațiile cu 25%, economiștii anunță cea mai grea iarnă

În timp ce economiștii anunță o iarnă grea cu prețuri ridicate la gaz și curent, parlamentarii PSD, PNL și UDMR au votat o lege propusă spre aprobare de doi senatori UDMR.

Parlamentarii vor primii lefurile cu 25% mai mari, chiar dacă CCR a respins, între timp, două proiecte asemănătoare. La propunerea senatorilor UDMR, Turos Lorand și Fejer Laszlo-Odon, prin legea de aprobare a OUG 115/2022 indemnizațiile lunare pentru cei care ocupă funcții de demnitate publică vor crește de la 1 noiembrie 2022.

Cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) senatorii au dat undă verde majorărilor.

Unul dintre senatorii care au votat legea a declarat că este bine să fii „bogat și cinstit” și că nu trăiește din banii pe care îi ia de la Parlamentul României.

„În 1990 l-am auzit pe Ion Iliescu cum spunea să fim săraci și cinstiți. Eu cred că trebuie să începem să învățăm să fim bogați și cinstiți și țara o va duce mai bine. Pentru mine nu mă avantajează o creștere. De unde salariu că Dumnezeu m-a ajutat și am firma mea de 32 de ani și de acolo trăiesc, nu din ce se întâmplă la Parlament. Cred eu că trebuie să terminăm cu această gândire să nu se crească salariile la primari. Eu cred că trebuie să creștem cerințele pentru performanță și asta e foarte important”, și-a explicat votul senatorul PNL.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene:

„Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă la nivel de populaţie a României şi problemele cu care ne confruntăm cred că este o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni.

De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care desfăşoară activitatea miniştrilor omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro în timp ce un demnitar al României ajunge la 2.500 de euro.

Deci acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor pe care poate îl criticăm faţă de ceea ce înseamnă omologii din străinătate… Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care în comparaţie cu ale altor demnitari sunt sfidătoare. Sunt de bun simţ…”

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Inainte primeau lunar 18000lei indemnizatie(acum vor primi 22500) plus alte sume mari pentru apartenenta la diferite comisii parlamentare,grupuri de prietenie, grupuri de lucru etc..In plus primesc o suma de 20000 lei pentru cheltuieli cu biroul parlamentar,bani din care trebuie sa justifice cu acte doar 30%,restul este la discretia lor. Cred ca din solidaritate cu noi isi maresc indemnizatiile, ca daca ne merge asa bine….Desigur si pensiile lor trebuie sa fie majorate,macar cu 30%!

 2. Pentru ei se poate
  ASTA ATI VOTAT…SA LE FIE LOR BINE
  NOI?
  IOC!
  ORICE VOTEZI TOT EI SUNT LA BUTOANE!!!
  HAI SA L VAD PE ALA CARE SPUNE SA IESIM LA VOT….PTR CE?
  ORICINE IESA EI FAC ALJANTA SI AJUNG LZ PUTERE SI NOI LA…F…TERE

 3. Ca tara e kmpartita in doua parti….pesedeul cu acolitii care s la putere. Si sunt bine mersi .. ..peneleul ch acolitii care s la putere si shnt bine mersi…… si prostiii care muncesc…
  Cine sa iasa ca eu trebuie sa muncesc ca mu taie curentul de nu l platesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.