20.2 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

Patru tineri prinși drogați la volan, reținuți de polițiști!

Tot mai mulți tineri sunt depistați drogați la volan. În urma cercetărilor amănunțite, s-a decis reținerea a patru tineri prinși conducând pe străzile din municipiu. CE a decis instanța cu privire la ei:

Polițiștii biroului Rutier depistează tot mai mulți șoferi care conduc sub influența DROGURILOR.

În urma cercetărilor extinse, cuprinzând și alte dosare aflate în instrumentarea polițiștilor Biroului Rutier, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, s-a decis reținerea a patru tineri.

Cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 19-26 de ani, din localitățile Bistrița, Livezile și Coldău, au fost depistați și opriți în trafic pe raza municipiului Bistrița, în perioada 2 februarie-5 aprilie a.c. Au fost testați cu aparatul DrugTest 5000, iar rezultatele au fost pozitive în toate cazurile„ transmit reprezentanții IPJ BN.

În urma analizelor pe care le-au făcut s-a constatat că aceștia consumaseră:

  • Cannabis
  • Amphetamină
  • Methamphetamină
  • Cocaină

Astfel, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile față de cei în cauză, iar cercetările continuă de către polițiști și procurori, în vederea tragerii la răspundere penală a celor vinovați” mai transmit polițiștii bistrițeni.

AVERTIZARE!

Pericolul la care se expun cei care conduc drogați :

Consumul de substanțe psihoactive:

  • influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule
  • afectează capacitatea de a conduce
  • diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.
  • poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Totodată, expun riscului și pe ceilalți participanți la trafic.

Conform deciziei Curții Constituționale, la testarea cu Drug Test și analizele toxicologice, nu este relevantă concentrația!

Totodată, nu există un nivel al concentrației minime de astfel de substanțe în organism.

Rezultatele pot fi pozitive după mai mult timp de la consumul propriu-zis. Uneori substanța rămâne în corp câteva zile. Iar dacă se consumă frecvent, substanța ”rezistă” câteva luni în  organism. 

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

De asemenea, conform 336 din Codul Penal, riscă închisoarea de la 1-5 ani sau amendă.

 (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

  (2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: