21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Pedepse ridicol de mici pentru bistrițenii judecați în Germania, după ce au călcat în picioare trei nemți

De doar două luni au avut nevoie judecătorii din Germania pentru a veni cu un verdict în cazul celor 7 bistrițeni acuzați că au călcat în picioare trei nemți. Unul a fost achitat, iar ceilalți s-au ales cu cel mult 5 ani de închisoare, deși în prima fază au fost judecați pentru tentativă de omor.

Ieri, judecătorii din Germania au venit cu verdictul în cazul celor 7 bistrițeni, originari din localități de pe lângă Năsăud. Unul dintre ei a fost achitat, după ce imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat că acesta nu a participat la bătaia din 2018.

Potrivit Augsburg Allgemeine, nici pedepsele pentru ceilalți 6 nu au fost satisfăcătoare pentru procurori sau pentru victime. Aceștia au primit între 3 și 5 ani de închisoare, beneficiind de o reducere a pedepsei pentru cei care și-au recunoscut vina.

Vă reamintim că inculpații au fost trimiși în judecată în prima fază pentru tentativă de omor, după ce în urmă cu un an au călcat în picioare trei nemți. Dacă inițial se bănuia că cei 7 i-au luat la bătaie pe nemți fără niciun motiv, se pare că tânărul de 28 de ani care s-a ales cu rănile cele mai grave i-a provocat pe români intervenind între grupul de români și paznicul localului, care încerca să îi scoată afară.

Scandalul a pornit într-un bar din Ausburg, unde năsaudenii sărbătoreau ziua de naștere a unuia dintre ei. Aceștia au fost dați afară din local după ce au iscat un scandal.

Ajunși în parcarea localului, 6 dintre ei au luat la bătaie un tânăr de 28 de ani, care se pregătea să intre alături de un prieten și o femeie în bar. Au urmat și ceilalți doi nemți, toți trei ajungând la spital.

Cei 7 năsăudeni munceau pe șantierele din Germania și locuiau în aceeași clădire. Grupul de români obișnuia să petreacă weekendurile în localurile din zonă.

Mai puteți citi pe această temă:

Șapte năsăudeni ar fi bătut un bărbat în Germania, până l-au lăsat aproape mort

„O urgie de violență fără margini” – așa cataloghează procurorii atacul bistrițenilor care au călcat în picioare trei nemți

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...