22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Puțin anormal, dar posibil: Apă la robinet și canalizare, în Posmuș!

„Sper să reușim să finalizăm aceste proiecte până la sfârșitul acestui an”, a afirmat astăzi primarul Ioan Cifor din Șieu. Este vorba de rețelele de drumuri în valoare de 6 milioane de lei. 19 străzi din comuna Șieu vor fi reabilitate printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Școlile din Posmuș și Ardan sunt în proporție de 90% finalizate, ieri a sosit și mobilierul pentru aceste școli, finanțat tot prin PNDL… Avem ordinul de începere a lucrărilor pentru dispensarul uman și cabinet stomatologic nou în comună. Lucrărm și la un proiect pentru o capelă în Șieu, finanțat prin Grupul de Acțiune Locală Bârgău-Călimani în care suntem membri. Acestea ar fi lucrările de importanță mare pe care le avem în derulare. Lucrăm la studii de fezabilitate și proiecte noi pentru un nou program de finanțare în viitor, pentru exercițiul bugetar 2020-2027 pe fonduri europene”, a anunțat primarul Ioan Cifor.

Acesta a adăugat că el și echipa lui se pregătesc deja cu documente și proiecte pentru a putea accesa în viitor fondurile guvernamentale sau europene care vor fi puse la dispoziție. „Ar mai fi nevoie de canalizare în Posmuș și Ardan. Sperăm ca în 2020-2021 să înceapă lucrările și în aceste două localități… În Posmuș avem probleme cu apa, Ardanul și Soimușul au apă din rețele proprii, în schimb Posmușul este deficitar la acest capitol”, a admis primarul Ioan Cifor care speră ca, în curând, prin intermediul unor proiecte viitoare populația din zonă să aibă apă curentă la robinet.

Se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru rețeaua de canalizare aici: „Pare un pic anormal să accesăm fonduri pentru canalizare, atâta timp cât nu avem apă, dar până le accesăm, până le termină, până licităm – sperăm să le putem implementa cam în același timp și să vină deodată apa și canalizarea în aceste localități…

Lucrăm și la cadastrul național: pe satele Șoimuș și Ardan, în proporție de 80%, avem deja extrase CF sau în curs de obținere, urmând ca anul acesta și anul viitor să intrăm pe Șieu și Posmuș – care sunt sate foste colectivizate, există titluri, iar procedura va merge puțin mai greu. Dar suntem în grafic: suntem printre primele comune din județ ca număr de extrase CF eliberate pe acest program național de cadastrare…”, a mai spus Ioan Cifor.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!