7.6 C
Bistrița
joi, octombrie 6, 2022

PERFORMANȚĂ: Maria Alexandra Pop, eleva Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” cu media 10 la Evaluarea Națională, olimpică, dar și solistă într-o trupă rock

Maria Alexandra Pop, eleva de 10 la Evaluarea Națională, a cucerit în acest an și un premiu special la faza națională a Olimpiadei de Română. Cântă la pian și la chitară, a făcut dansuri, face parte dintr-o trupă rock și ne-a dezvăluit cum a reușit să-și împartă timpul în atâtea felii…

Maria Alexandra Pop a fost și șefă de promoție la Școala Gimnazială „Avram Iancu”. Asta înseamnă doar medii de 10, la toate materiile, în toți anii de gimnaziu.

Nu a fost o surpriză pentru prietenii sau profesorii ei când a luat 10 pe linie și la Evaluarea Națională. „Nu a fost neapărat complicat. Dar a fost nevoie de multă muncă. Am început pe la sfârșitul vacanței dintre clasa a VII-a și a VIII-a.

Am luat și meditații, la Română și Matematică. Nu pot să spun că am cronometrat cât anume munceam într-o zi. Erau temele pe care le primeam la meditații, apoi și temele de la școală. Am încercat să fac în fiecare zi câte puțin.

Dar cred că m-aș fi descurcat și fără meditații. La Română chiar mi-a plăcut subiectul. La Matematică au fost și câteva probleme surpriză pentru mine. Dar am avut așa o inspirație de moment. Cred că a contat mult și starea de spirit din ziua examenului. Am reușit să mă concentrez și mi-a venit și ideea salvatoare – la problema 4 de la subiectul III. Asta a fost cea mai mare mulțumire pentru mine”, ne-a povestit Maria Alexandra Pop.

Maria Alexandra Pop și-a ales deja liceul: vrea să se înscrie la Științele Naturii engleză intensiv, la Colegiul „Andrei Mureșanu”. I se pare că aceasta îi oferă cele mai multe posibilități în viitor.

Deocamdată nu știu ce mă fac când voi fi mare. Mai am încă timp să mă gândesc. Am mai multe pasiuni și mi-ar fi greu să aleg acum una singură. Am făcut și sport și dansuri mult timp. Dar anul acesta am renunțat, fiind în clasa a VIII-a. Cea mai mare pasiune a mea este totuși muzica.

Fac parte și dintr-o trupă rock. Suntem patru prieteni care împart aceeași pasiune – muzica. Ne numim MAAD. Momentele petrecute cu ei sunt printre preferatele mele. Am avut deja un concert la Pârtia Cocoș și o apariție la începutul lunii iunie, în curtea Colegiului Liviu Rebreanu, la o activitate. Și așteptăm cu nerăbdare și următoarele concerte…

Cum a reușit să-și împartă timpul între învățătură și pasiuni ?

Foarte simplu. Întotdeauna am fost așa. 😅 Îmi place să am pe cap multe activități. Am reușit pentru că mi-a făcut plăcere să le îmbin. Olimpiada de Limba și Literatura Română s-a legat foarte frumos cu muzica. Literatura este, practic, un alt mod prin care ne putem exprima trăirile de zi cu zi, nu?”

Ce i-a plăcut cel mai mult la Școala Gimnazială „Avram Iancu” ?

Cel mai mult, în anii de gimnaziu, mi-a plăcut comunitatea din care am făcut parte. Mi-a făcut plăcere să am alături persoane cu care am rezonat. Mă gândesc aici în special la colegii și profesorii mei de la Școala Avram Iancu”, ne-a explicat Maria Alexandra Pop. 

Prof. Mirela Venera Nelca, directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, a confirmat pentru Bistrițeanul.ro că „Maria este cu adevărat un elev extraordinar. Rezultatele ei practic nu fac decât să îi confirme valoarea. A fost șefă de promoție la Școala gimnazială Avram Iancu și a obținut și un premiu la Olimpiada națională de Limba și Literatura Română.

Este un motiv de mândrie pentru noi. Din 96 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, 50 au obținut medii peste 8. 24 de elevi au reușit să facă lucrări notate peste media 9, iar 26 – peste 8. Avem doar trei medii sub 5, ceea ce ne face să apreciem rezultatele școlii ca fiind deosebite.

Poate asta se datorează și faptului că noi am implementat platforma online încă dinainte de pandemie. Nu lucram efectiv pe ea, dar am avut toate conturile create pentru copii. Urma să o și testăm. Am reușit cu un efort considerabil din partea tuturor. Acolo unde școala online s-a desfășurat așa cum trebuia să se desfășoare, rezultatele se văd…”, a mai spus prof. Mirela Nelca.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...