2 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

VIDEO: Turc – Camere inteligente în oraș și școli, pentru depistarea consumului de droguri și a comportamentului inadecvat

Un „Big Brother” de proporții se pregătește pentru Bistrița. În oraș și în școli vor fi montate camere video inteligente. Acestea vor depista inclusiv comportamentul inadecvat sau consumul de droguri și vor „anunța” autoritățile.

În planul de „administrare al orașului”, prezentat în campania electorală, Ioan Turc vorbea de creșterea siguranței în Bistrița.

 • Creșterea siguranței publice prin proiecte de monitorizare cu inteligență artificială a zonelor de risc infracțional
 • Monitorizarea traficului și mobilitate inteligentă

Mai exact, liberalul promitea un sistem de supraveghere a orașului cu camere video inteligente. O parte dintre „camere” vor fi amplasate prin programul Linia Verde, proiect „moștenit” de la administrația Crețu.

La finalul primului an de mandat, Ioan Turc a vorbit despre sistemul video.

Sistemul video pe care îl avem este sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Adică este nefuncțional. Primăria va depune un proiect cu finanțare europeană în vederea creșterii siguranței în oraș. Vor fi montate circa 200 de camere în oraș, camere inteligente. Dar va mai dura puțin”, declara Ioan Turc în octombrie 2021.

În prezent, în Bistrița, există 80 de camere de supraveghere video.

„Foarte puține mai sunt funcționale. Foarte, foarte puține!”, a recunoscut Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a explicat că urmează montarea camerelor inteligente. Acestea vor fi amplasate atât în oraș cât și în școli.

Venim cu un proiect de amplasare a camerelor inteligente. Vom avea camere care vor înregistra numărul de la plăcuțele de înmatriculare a mașinilor care tranzitează orașul. Acestea vor recunoaște inclusiv un comportament neadecvat. Dacă un grup de oameni au un anumit tip de comportament, care nu e adecvat, senzorii de la cameră îl percep și anunță autoritățile. 

Vom avea astfel de camere inclusiv în școli. Și acestea vor ajuta inclusiv la combaterea consumului de droguri, depistând acest tip de comportament!

DAR MAI DUREAZĂ PUȚIN!” a declarat Ioan Turc, primarul Bistriței.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. De ani de zile Politia Locala si Politia Municipala au fost solicitate sa destructureze aceste grupuri de tineri ,care activeaza in jurul scolilor si a parcurilor, din cartierele orasului, punand stapanire pe locurile publice,alei,scarile blocurilor ,fara rezultat,consumul de droguri fiind in crestere.In acest sens s-a solicitat si o audienta la primarul orasului,tocmai pentru a atrage atentia asupra gravitatii situatiei si a urgenta luarea de masuri potrivite.

 2. Buna seara,da antradevar astea lipsesc…an „cartierul ” Sarata iesire catre Italtextil nu avem o alee sau refugiu pe marginea drumului, circulam prin santuri sa nu dea masinile peste noi,buruienile si iarba sunt cat noi,ne mai salveaza cate un cosas care are nevoie de iarba pt animale, vai de noi, ar trebui montate si aici camere inteligente poate i se face mila cuiva si de noi…

 3. Degeaba pui camere inteligente intr-un oras condus de tampiti.

  Orasul e plin de camere care nu mai functioneaza.
  Parcul din Viisoara, proaspat inaugurat si vandalizat, e plin de camere la care nu se uita nimeni.

  Sunteti campioni la a da impresia ca faceti ceva cand defapt nu faceti nimic!
  Defapt un lucru faceti foarte bine: Tocati bani!

 4. Dacă tot puneți camere pt droguri și alte activități care nu sunt in regula noaptea care le fac tineretul de azi , dacă le zici cv de bine se iau in gura și te amenință ca ți dau foc , ce am ajuns va rog puneți in toate localitățile componente ca nu mai sunt nici consilieri locali suntem prin nicăieri autoritățile mai vin la votari și Trimiteți pol locală pt control seara !!!

 5. Așa este in toate localitățile ar fi bine . căci cum stau la buletine sub poarta la umbra pot fii prezenți printre oameni căci uni chiar simpt siguranța când ii văd asta este adevarul !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...