16.1 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

„PERFORMANȚĂ”: O pensiune cu 15 camere a ajuns să găzduiască 200 de persoane în nici două luni

O pensiune cu 15 camere de lângă Beclean a ajuns să fie umplută la capacitate maximă în perioada de urgență. Mai mult, a reușit „performanța” de a găzdui 200 de persoane în nici două luni.

Bistrițeanul.ro v-a prezentat ieri lista cu unitățile de cazare, 11 la număr, care au făcut bani frumoși într-o perioadă în care colegii de breaslă au avut lacătul pe ușă. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Vă reamintim că este vorba despre Pensiunea Iris din Beclean, Pensiunea Edelweiss și Pensiunea Poiana Corbilor din Livezile, Pensiunea Narcisa din Romuli, Hotel Hebe din Sîngeorz-Băi, Hotel Gomar Lux din Crainimăt, Pensiunea Sonia din Telciu, Pensiunea Fisherman’s Resort Colibița, Hotel Diana, Hotel Flamingo și Hotel Select din Bistrița. La acestea se adaugă și Centrul de Agrement Sîngeorz-Băi aflat în subordinea Direcției de Sport și Tineret și Centrul Regional de Formare Profesională al Apelor Române de la Colibița.

Dacă Bistrițeanul.ro nu a primit de la Direcția de Sănătate Publică detalii despre câte persoane a cazat fiecare pensiune și hotel, Știri de Bistrița prezintă într-un material pe aceeași temă aceste informații.

Astfel, în perioada 12 martie- 6 mai, cele mai multe persoane au fost cazate la Hotel Diana – 524. Următoarea pe listă este Pensiunea Iris din Beclean cu 208 persoane, fiind urmată de Hotel Hebe din Sîngeorz-Băi și Hotel Gomar Lux din Crainimăt cu 112 persoane.

Dacă Hotel Diana nu avea probleme să cazeze 524 de persoane pe parcursul a două luni, în total patru serii de carantinați, adică puțin peste 100 de persoane concomitent, unele unități de cazare au reușit adevărate „performanțe”.

Potrivit pensiunifiga.ro, Pensiunea Iris din Beclean are 15 camere și poate caza concomitent 18 persoane. Ei bine, în două luni, la Pensiunea Iris au fost cazate nu mai puțin de 208 persoane.

La un calcul simplu, în două luni erau cazate patru serii de persoane carantinate (fiecare serie a petrecut câte 14 zile în carantină). La o capacitate maximă de 18 persoane, teoretic, Pensiunea Iris ar fi putut caza 72 de persoane în două luni. Unde a intrat diferența de 136 de persoane… nu se știe.

Surse Bistrițeanul.ro spun că Pensiunea Iris ar aparține unui apropiat al primarului comunei Chiochiș, Vasile Silași.

Așa se face că în vremuri de pandemie, pensiunile care au intrat pe listă au făcut mai mulți bani decât în sezon turistic. Asta pentru că au primit 230 de lei pentru fiecare persoană cazată până în 1 mai, chiar dacă erau cazate câte două sau chiar trei persoane în aceeași cameră. Ulterior acestei date, suma a fost oferită pe cameră, dar tot întrecea tariful perceput de majoritatea pensiunilor de pe listă în sezon turistic.

Într-o lună, pentru două serii de persoane carantinate a câte 50 de persoane seria, o pensiune a încasat 23.000 de lei, în condițiile în care plata se făcea pe persoană.

Foto: pensiunifiga.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...