10 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

„Poliția” gunoaielor și-a început activitatea pe Valea Someșului. Cum va lupta cu nesimțiții care nu respectă natura:

Primarii de pe Valea Someșului s-au aliat și și-au făcut propria comisie, care se va lupta cu cei care aruncă gunoaie aiurea. „Inspectorii” nu doar că vor constata neregulile și le vor nota zilnic, ci vor aplica și sancțiuni.

La finalul lunii trecute, patru primari de pe Valea Someșului s-au aliat și au făcut un pact. Acesta trebuia să îi scape de gunoaie și mai ales să îi potolească pe nesimțiții care le depozitează în natură. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Primăriile care au fost de acord cu acest protocol sunt Sîngeorz-Băi, Maieru, Rodna și Șanț. S-au alăturat două ocoale silvice și patru școli.  Acesta a presupus și înființarea unei comisii speciale, în care fiecare localitate are reprezentant. Reprezentanții urmează să verifice zonele cunoscute pentru depozite de deșeuri, dar și locuri de picnic și malurile râurilor.

Comisia respectivă și-a început activitatea chiar ieri, a anunțat primarul orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău. Va întocmi rapoarte zilnice cu starea zonelor patrulate. Va și sancționa unde e cazul. Înainte ca această comisie să își înceapă activitatea, cele 4 primării au făcut lună și bec pe teritoriul localităților lor.

„Comisia care s-a constituit la nivel zonal este o idee bună și cred că ar trebui să o multiplicăm în tot județul. În urmă cu mai bine de o lună jumate am venit pe Valea Someșului și era plină de gunoaie. Astăzi am găsit o Vale a Someșului mai curată, cu peste 80% mai curată.”, a precizat prefectul Stelian Dolha, într-un live de prezentare a comisiei.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.