-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Pomohaci, scăpat de pedeapsa cu închisoarea de o lege dată de PSD și promulgată de președinte

Președintele Iohannis a promulgat legea PSD care îi scapă pe evazioniști de pedeapsa cu închisoarea. Fostul preot Cristian Pomohaci a devenit astfel beneficiarul acestei legi. Acesta a cerut înlocuirea pedepsei închisorii cu… amendă.

În 1 aprilie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de PSD, care îi scapă pe evazioniști de închisoare. Mai exact, dacă prejudiciul nu este mai mare de 100.000 de euro și se plătește integral, infractorii sunt… liberi.

Imediat după promulgarea legii, avocatul fostului preot Cristian Pomohaci a și introdus acțiunea de modificare a pedepsei închisorii cu amendă, la Tribunalul Mureș.

Conform G4media.ro, ieri a avut loc înfățișarea, urmând ca verdictul să se dea peste două săptămâni.

Avocatul susține că fostul preot a achitat integral prejudiciul de 28 de mii de euro calculat de procurori încă de acum trei ani. Apărătorul fostului preot a mai precizat că, deși Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv anul trecut, legea promulgată de Klaus Iohannis, care-i scapă pe evazioniști de închisoare decă plătesc prejudiciul, se aplică și clientului său. Codul Penal prevede la articolul 6 ”aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei”, scrie sursa citată.

Astfel, Pomohaci ar fi primul care beneficiază de legea promulgată de președinte. Avocatul fostului preot a explicat că s-a cerut înlocuirea pedepsei actuale (închisoare cu suspendare) în amendă, deoarece e „o sancțiune mai ușoară”.

În realitate, fostul preot Pomohaci are tot interesul să scape de pedeapsa cu închisoarea. În cazul său, există și un așa numit termen de încercare, care poate merge până la câțiva ani. Dacă în acest interval săvârșește o nouă infracțiune, se revocă pedeasa închisorii cu suspendare și se transformă în închisoare cu executare”, mai scrie g4media.ro

DESPRE audierea lui Pomohaci, condamnare și încercarea de a scăpa de pedeapsă a fostului preot puteți reciti aici:

Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci este audiat la Parchetul General. Este acuzat că ar fi „ascuns” o sumă uriașă!

Unde sunt situate și ce valoare au proprietățile care i-au adus probleme cu legea fostului preot Cristian Pomohaci

Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci și-a recunoscut vinovăția! Cu ce pedeapsă s-a ales

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Și-a jucat ultima carte, fără folos! Fostul preot Cristian Pomohaci a vrut să scape de condamnarea pentru evaziune fiscală

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: