6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Pomohaci, scăpat de pedeapsa cu închisoarea de o lege dată de PSD și promulgată de președinte

Președintele Iohannis a promulgat legea PSD care îi scapă pe evazioniști de pedeapsa cu închisoarea. Fostul preot Cristian Pomohaci a devenit astfel beneficiarul acestei legi. Acesta a cerut înlocuirea pedepsei închisorii cu… amendă.

În 1 aprilie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de PSD, care îi scapă pe evazioniști de închisoare. Mai exact, dacă prejudiciul nu este mai mare de 100.000 de euro și se plătește integral, infractorii sunt… liberi.

Imediat după promulgarea legii, avocatul fostului preot Cristian Pomohaci a și introdus acțiunea de modificare a pedepsei închisorii cu amendă, la Tribunalul Mureș.

Conform G4media.ro, ieri a avut loc înfățișarea, urmând ca verdictul să se dea peste două săptămâni.

Avocatul susține că fostul preot a achitat integral prejudiciul de 28 de mii de euro calculat de procurori încă de acum trei ani. Apărătorul fostului preot a mai precizat că, deși Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv anul trecut, legea promulgată de Klaus Iohannis, care-i scapă pe evazioniști de închisoare decă plătesc prejudiciul, se aplică și clientului său. Codul Penal prevede la articolul 6 ”aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei”, scrie sursa citată.

Astfel, Pomohaci ar fi primul care beneficiază de legea promulgată de președinte. Avocatul fostului preot a explicat că s-a cerut înlocuirea pedepsei actuale (închisoare cu suspendare) în amendă, deoarece e „o sancțiune mai ușoară”.

În realitate, fostul preot Pomohaci are tot interesul să scape de pedeapsa cu închisoarea. În cazul său, există și un așa numit termen de încercare, care poate merge până la câțiva ani. Dacă în acest interval săvârșește o nouă infracțiune, se revocă pedeasa închisorii cu suspendare și se transformă în închisoare cu executare”, mai scrie g4media.ro

DESPRE audierea lui Pomohaci, condamnare și încercarea de a scăpa de pedeapsă a fostului preot puteți reciti aici:

Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci este audiat la Parchetul General. Este acuzat că ar fi „ascuns” o sumă uriașă!

Unde sunt situate și ce valoare au proprietățile care i-au adus probleme cu legea fostului preot Cristian Pomohaci

Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci și-a recunoscut vinovăția! Cu ce pedeapsă s-a ales

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Și-a jucat ultima carte, fără folos! Fostul preot Cristian Pomohaci a vrut să scape de condamnarea pentru evaziune fiscală

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: