1.9 C
Bistrița
joi, decembrie 2, 2021

Premiul anual „Grigore Bradea” 2021, în valoare de 10.000 de lei, a ajuns la tânărul sculptor Florin Tamba

Tânărul sculptor Florin Tamba este câștigătorul Premiului ”Grigore Bradea”, ediția 2021. Juriul a avut de ales între 11 candidați absolvenți ai universităților de profil din Cluj-Napoca, București, Iași. 

Premiul anual „Grigore Bradea” 2021 a ajuns la tânărul sculptor Florin Tamba. Acesta a obținut cele mai multe puncte (73), din partea celor 10 membri ai juriului. 

Ceilalți candidați au obținut următorul punctaj:

Tamba Florin este originar din Sălaj, dintr-un sat transilvănean, plin de autenticitate și tradiții.

A crescut înconjurat de natură, cultură și oameni gospodari. Și-a început studiile în artă la Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău și le-a continuat la Universitatea de Arta și Design, Secția Sculptura, Cluj-Napoca.

Principala temă de creație în jurul căreia am dezvoltat diferite concepte artistice a fost – Femeia.

Femeia ca însemnătate în viața noastră, ca formă, ca principii și valori, femeia ca întreg și continuitate.

Experimentând de-a lungul timpului diferite tehnici și elemente, m-am oprit la acest concept, la acest principiu universal feminin, doarece este unul extrem de bogat, cu valențe multiple, este ca un diamant ce-și cere șlefuirea pentru a i se reda strălucirea.

Am început așadar cu un studiu figurativ și am trecut destul de repede la stilizarea formei în diferite materiale, punând în valoare calitatea femeii prin caracteristicile și tratatea materialului prelucrat. I-am surprins naivitatea în lemn de nuc, care, asemenea caracterului uman evoluează și se desăvârșește în timp. Fiind afectat de mediul în care se află, i-am redat gingășia în forme turnate în gips, i-am transpus apoi grația într-o serie stilizată de marmură, iar partea puternică și constantă a femeii impunătoare am asociat-o cu piatra.”  (Florin Tamba).

Felicitări tuturor participanților și juriului! Ne bucurăm că prin efortul vostru ne ajutați să oferim o frântură din marea generozitate pe care o avea Grigore Bradea față de copiii care își începeau drumul prin artă.

Mulțumim Restaurant Rod Cluj-Napoca – sponsorul oficial al Premiului Grigore Bradea, fără de care nu am fi reușit să ducem acest proiect la alt nivel!„, au transmis reprezentanții Asociației „Grigore Bradea”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.