6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Președinte CJ Radu Moldovan: „Am luat act de decizia colegilor liberali care vor cu USR și, la modul serios, nu-i deranjăm!”

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a precizat astăzi, într-o întâlnire cu presa, că PSD și PNL vor colabora la nivel instituțional, fiind mai multe proiecte comune, însă la nivel politic nu se pune problema. Asta după ce liderul PNL Ioan Turc s-a poziționat în mai multe rânduri împotriva unei alianțe cu PSD.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, colaborarea cu PNL, la nivel instituțional este okey. Consiliul Județean trebuie să colaboreze cu Primăria Bistrița pentru mai multe proiecte, inclusiv drumul express sau centura ocolitoare a municipiului.

Când vine vorba despre o colaborare politică, lucrurile nu stau la fel, liderul PNL Ioan Turc poziționându-se în mai multe rânduri împotriva unei alianțe cu PSD.

„Din punct de vedere politic, decizia coaliției este să lase la latitudinea organizațiilor județene decizia de a avea un protocol politic sau de a nu avea. Nu există o decizie clară prinsă în protocolul politic național. Aceste colaborări politice rămân la latitudinea organizațiilor politice județene. Noi am luat act de decizia colegilor noștri liberali că ei vor în continuare cu USR-ul și la modul serios, nu-i deranjăm!”, a precizat Radu Moldovan, astăzi, într-o întâlnire cu presa.

Președintele Consiliului Județean a recunoscut că această alianță va fi decontată din punct de vedere politic de PSD și că nu a fost un susținător al acestui proiect. S-a supus însă majorității PSD de la nivel de județ și a susținut alianța:

„Spre deosebire de colegii de la PNL care au avut o poziție vocală și împotriva acestei alianțe, majoritatea colegilor mei din județul Bistrița-Năsăud au votat pro o astfel de alianță. Nu a fost una covârșitoare, dar a fost o majoritate. M-a mandatat să votez pentru o asemenea alianță, iar eu nu am făcut altceva decât să respect opinia majorității”, a concluzionat președintele CJ.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. „Lasă-l încet, că spune tot!” Sau mai bine zis ” Gura păcătosului adevăr grăieşte”. Desi Radu Moldovan spunea că PSD a intrat la guvernare fiindcă nu mai poate de grija oamenilor , după câteva fraze se contrazice singur. Când vine vorba de pensiile speciale pentru aleșii locali, Radu Moldovan susține această măsură inclusă in Codul Administrativ adoptat in 2019 de Guvernul Dăncilă prin Ordonanță de Urgență si nu prin dezbatere in Parlament desi este neconstitutională .
    (Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/zegrean-adoptarea-codului-administrativ-prin-oug-n_1006237.html)
    Asadar, afirmatia lui Radu Moldovan ar trebui reformulata astfel „Am intrat la guvernare nu pentru funcții , ci pentru privilegii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: