6 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

Președintele CJ Radu Moldovan: „Sprijin cu ce pot Primăria Bistrița să preia vechea sală polivalentă”

Într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că ideea de a prelua și vechea sală polivalentă a venit tocmai de la vice-priministrul Kelemen Hunor. Asta a precizat că dacă Primăria Bistrița dorește sala o va sprijini să o preia, inclusiv prin votul în CL a consilierilor PSD.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a spus astăzi într-o conferință de presă, că situația în care se afla vechea sală polivalentă din cauza divizării Direcției de Sport și Tineret, care nu reușea să aloce bani nici măcare pentru funcționare, l-a determinat să încerce să o preia în administrare.

„Din păcate în ultimul an, doamna Antal de la Direcția de Tineret și Sport l-a abordat în repetate rânduri pe domnul Cosma, directorul Clubului, pentru că noi suntem principalul client și finanțator al sălii și eram în derularea mai multor competiții. Rămași fără curent, fără gaze, fără apă, pentru că nu aveau bani să-și plătească utilitățile. În condițiile acestea l-am sunat pe Kelemen Hunor și l-am rugat să găsească o soluție. De fiecare dată ne-a găsit o soluție, iar la a doua –a treia discuție mi-a spus: Radu dar de ce nu preiei tu sala aia să nu ma mai tot suni pe mine. Eu am început procedurile legale: m-am dus în fața consilierilor județeni că așa prevede legea, să solicităm transferul”, a explicat Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că a aflat că și Primăria Bistrița își dorește vechea sală polivalentă când consilierii județeni PNL au refuzat să voteze proiectul ce prevedea transferul sălii în administrarea Consiliului Județean. Radu Moldovan a mai precizat că va sprijini demersul Primăriei Bistrița, inclusiv prin votul în CL a consilierilor PSD:

„Am ajuns în situația în care partenerii noștri de coaliție națională, că locală n-avem, au ales să voteze împotrivă, că-și dorește primăria această sală. Eu am salutat această decizie. Consilierii PSD de la municipiu vor vota cu două mâini pentru când Primăria va face vreun demers oficial, nu declarații de presă. Până acum Primăria n-a făcut niciun demers oficial, decât poze și declarații de presă. Vă anunț că din luna august au reînceput campionatul și din nou n-au avut bani de curent, gaze și apă și vom ajunge în situația în care handbalistele, voleibalistele, junioarele, tineretul și ceilalți vor pierde meciurile la masa verde pentru că nu vom avea unde să ne desfășurăm activitatea și atunci vom vedea ce va face primăria, PNL-ul, care a blocat transferul sălii. Sper să găsească soluții, pentru că noi plătim chirie, avem contracte legale și plătim chirie”, a completat Radu Moldovan.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. ..platim impozite degeaba statului roman
    O dovada clara ca ….daca ma scol dimineata pe partea care trebuie o sa vad ce fac si cu ailalti…nu conteaza daca e primarie sau anif….sau curtea de cibturi sau spitalul judetean…..
    Domnule presedinte…strada pe care stai care e conturata dupa strada mea ….cum de a ta e asfaltata si a mea nu e??????

  2. Fiecare cu Polivalenta lui. Asta înseamnă să ai politicieni idioti care nu nu stiu ce vor. Totul a pornit de la Radu Moldovan pe care nu-l duce capul, asa incât orasul Bistrita va avea două săli polivalente si nici o sală de spectacole performantă pentru un oras resedintă de judet. Din moment ce ai o sală polivalentă intr-o zonă ultracentrală din oras, ce rost are să mai faci una la dracu-n praznic, pe păsunea din Unirea, când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrita. Acum s-a iscat si o gâlceavă intre primarul Ioan Turc si Radu Moldovan dupa ce Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a solicitat si trecerea vechii Săli Polivalentei din Bistrița din proprietatea publică a statului în domeniul public al județului și din administrarea Ministerului Sporturilor , in administrarea Consiliului Judetean.
    De altfel, Radu Moldovan nu este la prima iesire cu astfel de idei tâmpite. In urmă cu un an, acesta i-a solicitat primarului Ioan Turc să găsească o solutie pentru a include Primăria si Consiliul Local in sprijinirea financiară a Spitalului Judetean, pe considerentul că la Bistrita nu există un Spital Municipal . După nebuloasa mintea sa fiecare entitate teritorială ar trebui să aibă spitalul său, desi tot el recunoaste că de fapt cea mai mare parte din pacientii tratati la Spitalul Judetean sunt din municipiul Bistrita. Ce să mai intelegi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: