5.8 C
Bistrița
marți, decembrie 6, 2022

Președintele României: Fără lockdown de Paști, dar cu starea de alertă prelungită! Plimbările nocturne- până la ora 22.00!

Președintele României a declarat ieri, într-o conferință de presă, că starea de alertă se va prelungi cu încă 30 de zile. Se ia în considerare ca intervalul nocturn în care NU e voie să se iasă din case DECÂT cu declarație pe propria răspundere să înceapă la ora 22.00. Klaus Iohannis a promis că NU vom avea lockdown de Paști.

În contextul creșterii numărului de cazuri pozitive de COVID la nivel național, președintele României a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că starea de alertă se va prelungi cu încă 30 de zile.

Astfel, din 14 martie, vom avea încă o lună de zile în care se păstrează măsurile aflate în vigoare și acum.

Totuși, Klaus Iohannis a anunțat că plimbările nocturne „libere” s-ar putea încheia la ora 22.00.

Atrag atenția că cifrele din ultima săptămână, privind evoluția pandemiei, sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă și ni se spune din toate părțile că presiunea pe secțiile ATI este foarte mare. Să nu irosim ceea ce am câștigat prin campania de vaccinare. Campanie care merge foarte bine: peste un milion de români vaccinați, numărul de doze administrate, dar și de centre, cresc de la o zi la alta. Până atunci – să nu ne înecăm la mal. Astfel, starea de alertă va fi prelungită. Restricțiile aflate în vigoare vor fi păstrate, dar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00”, a declarat șeful Statului.

CARE sunt măsurile ce trebuie respectate citiți aici:

Hotarare CNSU nr. 16 din 10.03.2021

Anexa la HCNSU 16

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...