23.4 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Primăria Beclean, acuzată că nu are adăpost autorizat pentru câini și nu-i sterilizează. Primarul răspunde: Nu e adevărat!

Mai mulți iubitori de animale acuză administrația orașului Beclean că nu deține un adăpost pentru câini autorizat. Mai mult, nici nu ar steriliza animalele luate de pe stradă. „Nu e adevărat!” a fost replica primarului Nicolae Moldovan.

Pe adresa redacției Bistrițeanul.ro a fost trimisă o filmare, în care cei din administrația orașului Beclean prind câini maidanezi.

Așa prind câinii în Beclean! Fără adăpost autorizat, batjocură totală, nu lasă pe nimeni să intre! E o baracă cu paleți pe jos. Am primit video de la un domn disperat. A luat deja 10 câini, dar restul… Primarul de acolo nici nu vrea să audă de sterilizări. Câinii care intră nu mai ies…” Acestea sunt acuzațiile aduse de iubitorii de animale.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, primarul orașului de pe Someș neagă acuzațiile.

Nu este adevărat. Avem adăpost autorizat. Avem o locație unde facem această operațiune de a lua animalele de pe străzi ca să ne ocupăm de ele!”, a declarat Nicolae Moldovan.

Imaginile din video sunt de la prinderea unor câini, la solicitarea localnicilor

Contactat de Bistrițeanul.ro, șeful Direcției de Gospodărire Comunală Beclean a explicat că acei câini au fost prinși în urma unor solicitări.

Zona unde e filmat este zona fostei primării, zona industrială. În imagini se vede o acțiune de prindere a unor maidanezi. Acțiunea a avut loc în urma solicitării oamenilor din zonă.

Ne-a ajutat și un veterinar, avem contract cu el, și i-a tranchilizat, i-am dus la adăpost, au fost deparazitați și sterilizați.

Adăpostul este avizat de Direcția Sanitar-Veterinară pentru 8 – 10 locuri. Toți câinii care ajung aici sunt deparazitați, sterilizați, vaccinați și apoi dați spre adopție. Și acum, am dat, zilele trecute, vreo 8  sau 10 câini în adopție la cineva care are un adăpost. Dar i-am dat deparazitați și sterilizați. Când nu mai avem locuri, nu mai luăm de pe stradă până nu dăm spre adopție din cei care se află în adăpost!”, a declarat George Pop.

Imagini din adăpostul de la Beclean:

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!