25.8 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Primăria Bistrița, acuzată de „blat” cu un SRL abonat la bani publici. Cum a câștigat cine trebuie o licitație publică

O firmă din Bistrița-Năsăud acuză Primăria Bistrița de blat, după ce un SRL abonat la bani publici a câștigat o licitație publică. Cum a fost scoasă din joc una dintre firme, deși oferta sa de preț era cea mai bună:

Primăria Bistrița a scos la licitație lucrările de execuție a rețelei de distribuție apă și branșamente pe strada Aerodromului. Este practic parte din proiectul „drum de acces și utilități aferente Complexului Sportiv Polivalent” din Wonderland.

Pentru aceste lucrări a pus la bătaie 479.143 de lei, fără TVA. Două firme s-au înscris la licitație, ambele din Bistrița-Năsăud. Este vorba despre M.I.S. Grup și Aqua Procanal.

Dacă M.I.S. Grup a ofertat cu doar 3.500 de lei mai puțin decât prețul propus de Primăria Bistrița. Competitorul său, însă a scăzut prețul cu 100.000 de lei. Aici intervine ciudățenia.

Deși Aqua Procanal a venit cu o ofertă de preț mai bună, iar regula licitațiilor publice e cel mai bun preț să câștige, ofertantul a pierdut licitația. A câștigat M.I.S. Grup, care promitea lucrări cu 100.000 de lei mai scumpe.

Culmea, Aqua Procanal a fost „descalificată” de către instituția contractantă (Primăria Bistrița), după dechiderea ofertelor și aflarea prețului. De ce a fost descalificat contracandidatul gigantului M.I.S. Grup, despre care se știe că este abonat la bani publici de ani buni?

Nu se știe. Răspunsul primit de către cei de la Aqua Procanal nu spune practic nimic:

„În urma evaluării propunerilor tehnice au fost declarate inacceptabile/neconforme/ neadecvate de către comisia de evaluare ofertele depuse de Aqua Procanal: Deoarece la două din solicitările de clarificări, ofertantul Aqua Procanal SRL a răspuns neconcludent, Comisia de evaluare consideră că propunerea tehnică este inacceptabilă conform prevederilor art 134 alin (5) din HGR 395/2016 deoarece nu satisface în mod corespunzător cerințele caietului de sarcini  în conformitate cu prevederile art. 137 alin (1) comisia de evaluare repinge oferta depusă de Aqua Procanal SRL ca fiind inacceptabilă și neconformă.”, se arată în raportul procedurii.

Marius Gălan, reprezentantul firmei spune că a trimis deja o cerere la Primăria Bistrița în care solicită să i se explice de ce a fost eliminat. Acesta intenționează să acționeze în judecată instituția.

„Nu există nicio motivație. Mă elimini după ce ai văzut prețul meu și al celor de la M.I.S. Grup și spui că propunerea mea este inacceptabilă? Ce înseamnă acest „neconcludent”?! Sunt cu 100.000 de lei mai ieftin și spui că oferta e neconcludentă. Nu poți să ne elimini după ce ai văzut prețurile. E o bătaie de joc.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Marius Gălan, reprezentantul Aqua Procanal.

Acesta spune că a mai participat la nenumărate licitații publice și încă așa ceva n-a mai întâlnit.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. STAI LINISTIT NU A TREBUIT SA VADA NIMENI PRETUL TAU DIN MOMENT CE AU STIUT PRETUL LA CELALALT. ORICUM ESTI PE LANGA POVESTE NU TI-A VAZUT NIMEMI PRETUL.

  2. Modul cum lucreaza MIS pe str. Valea Ghinzii este o bataie de joc. Se taraganeaza lucrarile, nu exista niciun progres vizibil, nu vezi niciun muncitor pe santier. Drumul trebuia sa fie gata vara trecuta si inca nu se vede nimic… De ce nu este exclusa aceasta firma de la licitatii? Altii fac un bloc in 28 de ore si la astia le trebuie 3 ani sa asfalteze un drum de cateva sute de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...