17.3 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

Primăria Șieu o ia pe urmele orașului-stațiune Sângeorz-Băi și iese la pândă de nesimțiți

După ce Primăria Sângeorz-Băi a apelat la camere video pentru a-i surprinde pe cei care depozitează gunoaie aiurea, în natură, a venit rândul Primăriei Șieu să apeleze la camere video pentru a-i descuraja pe nesimțiți.

Primăria Sângeorz-Băi a fost prima din județ care a apelat la camere video amplasate în locații problematice, pentru a-i prine sau măcar descuraja pe cei care aruncă gunoaie în natură.

Exemplul a fost luat și de Primăria Șieu, care a achiziționat 3 camere video, cu senzor de mișcare și acces la internet, pentru a-i prinde pe cei care nu respectă natura.

„Au sosit camerele de supraveghere foto-video cu senzor de mișcare, dotate cu acces la internet, care trimit SMS cu poze și video în timpul efectuării acestora. Menționăm că acestea vor fi montate în zonele în care am găsit depozite de gunoaie neconforme și mutate periodic în alte zone de acest fel”, a precizat primarul comunei Șieu, Ionuț Cifor.

Cei care aruncă gunoaie pe teritoriul comunei Șieu și sunt prinși vor primi amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei, potrivit regulamentului de salubrizare adoptat de Consiliul Local al comunei Șieu.

Primăria Șieu nu este singura care recurge la camere video. Se pare că și Primăria Rodna are în plan achiziționarea de camere video, pentru a supraveghea în special malurile râului.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...