22.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

Primarul Nicolae Moldovan, despre centura Becleanului: Săptămâna viitoare dăm startul lucrărilor!

Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru construcția Variantei de ocolire a orașului Beclean. Tot atunci va fi dat și ordinul de începere a lucrărilor. Primăria Beclean și CNAIR au semnat anterior un parteneriat în acest sens. Săptămâna aceasta, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Blocajele periodice ale traficului rutier de-a lungul DN17 prin localitatea Beclean vor fi eliminate. Până în 2025, orașul Beclean va avea o centură ocolitoare.

Astfel se va realiza legătura dintre drumurile TransRegio TR45 Beclean – Salva şi drumul expres DX4A Dej – Beclean – Bistrița.

Potrivit proiectului, traseul variantei se desprinde din drumul național DN17D la km 4+677 spre dreapta. Traversează apoi râul Someşul Mare şi se racordează la drumul național DN17/E58 la km 27+505 spre stânga.

Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație caracteristice drumurilor naționale europene de clasa tehnica III.

Lungimea acestei variante va fi 1,195 km.

Pentru traversarea râului Someşul Mare se va realiza și un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

„Proiectul de construire a Variantei de ocolire a orașului Beclean se va face în baza unui parteneriat cu CNAIR. În atribuțiile noastre intră asigurarea suportului logistic și întocmirea unor documente pe care ni le solicită CNAIR.

Suntem parteneri fără suport financiar, drept urmare și sumele cheltuite de noi pentru exproprieri și alte acțiuni, ne vor fi decontate în baza proiectului. Este foarte important ca acest proiect să fie demarat, iar peste câțiva ani să îl vedem finalizat. Săptămâna viitoare, alături de partenerii noștri din CNAIR vom semna contractul de execuție și vom da startul lucrărilor”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan.

Drumul național DN17, Dej – Bistrița, traversează orașul Beclean pe o lungime de aproximativ 4,00 km.

Circulația de tranzit se suprapune cu circulația urbană la Beclean și astfel apar blocajele în trafic. Mai mult, viteza medie de circulație este de maximum 30km/h.

La orele de vârf, însă, viteza de deplasare prin Beclean scade până la 13 km/oră.

Ceea ce face ca șoferii să petreacă între 20 și 40 de minute pe acea porțiune a DN17.

Avantajul unei centuri de ocolire a orașului Beclean este reprezentat de creșterea vitezei de deplasare în ceea ce privește traficul de tranzit. De asemenea, costurile de călătorie se vor reduce pentru traficul care tranzitează orașul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...