3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Primarul Nicolae Moldovan, despre centura Becleanului: Săptămâna viitoare dăm startul lucrărilor!

Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru construcția Variantei de ocolire a orașului Beclean. Tot atunci va fi dat și ordinul de începere a lucrărilor. Primăria Beclean și CNAIR au semnat anterior un parteneriat în acest sens. Săptămâna aceasta, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Blocajele periodice ale traficului rutier de-a lungul DN17 prin localitatea Beclean vor fi eliminate. Până în 2025, orașul Beclean va avea o centură ocolitoare.

Astfel se va realiza legătura dintre drumurile TransRegio TR45 Beclean – Salva şi drumul expres DX4A Dej – Beclean – Bistrița.

Potrivit proiectului, traseul variantei se desprinde din drumul național DN17D la km 4+677 spre dreapta. Traversează apoi râul Someşul Mare şi se racordează la drumul național DN17/E58 la km 27+505 spre stânga.

Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație caracteristice drumurilor naționale europene de clasa tehnica III.

Lungimea acestei variante va fi 1,195 km.

Pentru traversarea râului Someşul Mare se va realiza și un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

„Proiectul de construire a Variantei de ocolire a orașului Beclean se va face în baza unui parteneriat cu CNAIR. În atribuțiile noastre intră asigurarea suportului logistic și întocmirea unor documente pe care ni le solicită CNAIR.

Suntem parteneri fără suport financiar, drept urmare și sumele cheltuite de noi pentru exproprieri și alte acțiuni, ne vor fi decontate în baza proiectului. Este foarte important ca acest proiect să fie demarat, iar peste câțiva ani să îl vedem finalizat. Săptămâna viitoare, alături de partenerii noștri din CNAIR vom semna contractul de execuție și vom da startul lucrărilor”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan.

Drumul național DN17, Dej – Bistrița, traversează orașul Beclean pe o lungime de aproximativ 4,00 km.

Circulația de tranzit se suprapune cu circulația urbană la Beclean și astfel apar blocajele în trafic. Mai mult, viteza medie de circulație este de maximum 30km/h.

La orele de vârf, însă, viteza de deplasare prin Beclean scade până la 13 km/oră.

Ceea ce face ca șoferii să petreacă între 20 și 40 de minute pe acea porțiune a DN17.

Avantajul unei centuri de ocolire a orașului Beclean este reprezentat de creșterea vitezei de deplasare în ceea ce privește traficul de tranzit. De asemenea, costurile de călătorie se vor reduce pentru traficul care tranzitează orașul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.