20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Principalul distribuitor de gaz din județ, amendat cu o sumă RECORD! Ce a făcut:

Delgaz Grid SA, principalul furnizor de gaze din Bistrița-Năsăud, a primit o amendă record de la Consiliul Concurenței. Furnizorul de gaz este acuzat de abuz de poziție dominantă.

Consiliul Concurenței a sancționat Delgaz Grid, membră a grupului E.ON, cu peste 6 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă. Furnizorul este acuzat de abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor de verificări și revizii tehnice ale instalațiilor.

În perioada 2015- decembrie 2018, Delgaz Grid a abuzat de poziția sa dominantă, prin refuzul de a acorda acces tuturor companiilor din piață la o facilitate esențială. Este vorba despre înregistrarea fișelor de evidență a lucrărilor de verificări/revizii tehnice în baza sa de date.

„Favorizarea companiei în cadrul grupului E.ON a contribuit la consolidarea poziției acesteia pe piața serviciilor de verificări și revizii a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale furnizate în aria de distribuție a Delgaz. Acțiunile anticoncurențiale întreprinse de Delgaz Grid SA au condus atât la efectuarea concurenței pe piața serviciilor de verificări și revizii tehnice furnizate în aria sa de distribuție, prin limitarea accesului operatorilor economici pe această piață și împiedicarea dezvoltării acestora, cât și la afectarea consumatorilor, prin restrângerea posibilității acestora de a-și alege furnicorii de servicii de verificări/revizii tehnice prin creșterea cheltuielilor cu astfel de servicii.”, precizează Consiliul Concurenței.

Furnizorul de gaze și-a recunoscut integral faptele anticoncurențiale și a beneficiat de reducerea amenzii. Aceasta este cea mai mare amendă aplicată de Consiliul Concurenței unui furnizor de gaze.

E.ON este prezent în partea de nord a țării, în 20 de județe, inclusiv Bistrița-Năsăud.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...