18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Prof. dr. Aurelia Dan, în atenția domnului Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean

Prof. dr. Aurelia Dan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, a trimis pe adresa redacției Bistrițeanul.ro un răspuns adresat primarului Nicolae Moldovan din Beclean.

Edilul din Beclean a formulat în această dimineață trei întrebări și „o mare îngrijorare”, remarcând că în rândul profesorilor, părinților și elevilor planează „un climat de nesiguranță constant”: 

Nicolae Moldovan, primarul din Beclean: 3 întrebări pentru prof. dr. Aurelia Dan, inspector școlar general al ISJ BN. Și o mare îngrijorare…

Mai jos, replica inspectorului școlar general, prof. dr. Aurelia Dan:

„Ca răspuns la interpelarea dumneavoastră publică, vă comunicăm următoarele:

1. Până în acest moment, la nivelul Inspectoratului Școlar județean Bistrița Năsăud nu a fost înregistrată nicio sesizare (scrisă sau orală) din partea comunității școlare a Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean referitoare la o anumită stare de incertitudine, disconfort sau nesiguranță care să pericliteze procesul educațional.

Ca atare, nu aveam cum să intervenim pentru remedierea unei disfuncționalități care nu ne-a fost semnalată. Am luat act de această situație din declarația dvs. publică. Vă asigurăm că vom iniția propriile investigații pentru a sonda starea de fapt și a propune soluții legale pentru asigurarea unui climat optim de siguranță și încredere la nivelul acestei comunități școlare.

2.  Conducerea Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean este asigurată în acest moment de o echipă managerială numită prin detașare în interesul învățământului începând cu 1 septembrie 2021.

Această echipă își continuă activitatea și în prezent. Nu am intenționat și nu intenționez să solicit încetarea detașării celor care se află momentan la conducerea colegiului.

În același timp, însă, vă reamintesc faptul că, în această perioadă, se află în derulare concursul pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Este organizat sub egida Ministerului Educației, conform metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat aprobată prin OME nr. 4597/2021.

Potrivit calendarului de organizare, ultima etapă din cadrul acestui concurs va avea loc în perioada 17-22 decembrie. Ea constă în „validarea rezultatelor finale și emiterea deciziilor de numire, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022”.

Activitatea managerială a conducerii Colegiului Național ”Petru Rareș” Beclean continuă și în perioada următoare până la finalizarea tuturor etapelor de concurs, așa cum prevede metodologia invocată anterior.

3.  Apreciem sprijinul și eforturile tuturor autorităților publice locale în domeniul infrastructurii școlare. Nu minimalizăm rolul acestora în dezvoltarea comunității școlare și susținerea educației la standarde calitative superioare.

Vă asigurăm de colaborarea și sprijinul nostru instituțional în remedierea oricăror disfuncționalități semnalate la nivelul unităților de învățământ pe care le administrați, coroborate însă cu analize fundamentate, realiste a unor situații de fapt și cu dovezi care să susțină opiniile publice referitoare la desfășurarea procesului educațional la nivelul acestora.

Cu mulțumiri și considerație,

Aurelia DAN, inspector școlar general

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Pai e normal răspunsul doamnei inspector general!!!!
    Primarul e ofticat ca directorul nu e PSD-ist… atâta tot!!!
    Și ăștia (politicienii în general) atâta stiu!!!! Sa atace sa se plângă și sa speculeze!!! Totul pentru imagine!!!

  2. Eu am terminat Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB şi nu am unde să mă angajez.Aş fi dorit să muncesc la liceul din oraş dar am aflat că postul de psiholog scolar este ocupat tot de către aceleaşi persoane care conduc şcoala. Am înţeles că poţi lua două salarii iar pentru unul să nu munceşti nimic pentru că se poate în România dar cred că trebuie să ni se dea şi nouă celor tineri o şansă.
    De ce să primeşti foloase necuvenite doar pentru că eşti sus pus?Este profund ilegal si imoral iar postul sa fie transmis la AJOFM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!