17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Radu Moldovan, ales în UNANIMITATE președinte al CDR Nord Vest!

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest are de azi o nouă conducere. Președintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost ales și președinte al acestuia. „Mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată”, a declarat Radu Moldovan.

Șase județe sunt cuprinse în Regiunea de Nord-Vest a țării, una dintre cele opt regiuni în care e împărțită România. E vorba de județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Suprafaţa regiunii este de 34.159 kilometri pătraţi, ceea ce reprezintă 14,32% din suprafaţa ţării, cu o populaţie de 2.730.132 locuitori. Regiunea are o poziţionare strategică, fiind situată la graniţa cu Ungaria şi Ucraina, iar în interiorul ţării se învecinează cu regiunile Centru, Vest şi Nord-Est.

Regiunea este traversată de cinci drumuri europene, are în construcţie o autostradă şi beneficiază de trei aeroporturi internaţionale. Este una dintre cele mai pitoreşti regiuni din România, începând cu Munţii Apuseni până la caracterul special al patrimoniului cultural-popular din această zonă etnografică unică. Transilvania de Nord este o regiune multi-etnică, unde trăiesc împreună români, maghiari (aprox. 37% din totalul populaţiei maghiare din ţară), germani, armeni, romi ş.a.

Astăzi a avut loc o ședință în care s-a ales noua conducere a Consiliului Pentru Dezvoltare Regională Nord Vest. Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, iar președintele instituției a fost ales și președinte al CDR Nord Vest.

Rezultatele arată că Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest este pe locul întâi, la atragerea de fonduri europene, în exercițiul financiar anterior. Proiecte extrem de importante pentru regiune, foarte vizibile și în județul nostru. Mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată, prin alegerea mea, în ședința de astăzi, în funcția de Președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest. Este o responsabilitate, dar și un angajament că, proiectele utile comunităților, continuă. Vă asigur de întregul meu sprijin și mă bucur că am ocazia să lucrez îndeaproape, alături de Directorul General al ADR N-V, dnul. Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene. La fel ca până acum, continuăm munca”, a scris Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

În Consiliul pentru Dezvoltare Regională sunt 24 de membri: președinți de CJ și primari.

Ședința s-a desfășurat în sistem online, la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, fiind prezentă doar o delegație a ADR N-V și membri CDR din județul nostru. Președintele CDR a fost ales în unanimitate, de toți membrii. Conducerea Consiliului de Dezvoltare Regională N-V este asigurată de Emil Radu Moldovan, având funcția de Presedinte și domnul Alin Tișe, Presedintele CJ Cluj, care este vicepreședinte”, a explicat Mihaela Ivan, purtătorul de cuvânt al CJ BN.

ADR Nord-Vest este organismul executiv al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, ADR NV fiind condusă de Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene.

Despre ADR Nord Vest și planul de dezvoltare pe următorii ani, AICI.

Despre viziunea lui Radu Moldovan de dezvoltare a zonelor și pașii care ar trebui făcuți, puteți reciti în materialul de mai jos:

VIDEO – Radu Moldovan: Digitalizarea și proiectele de infrastructură date autorităților locale, calea spre dezvoltare! Bolojan îl susține!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...