0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

Dramele neștiune și neîntrebate care l-au determinat pe adolescentul de 14 ani din Târlișua să spună „stop joc”

Mamă și tată pentru frații mai mici, cu lipsuri materiale evidente, cu părinții absenți și cu probleme specifice adolescenței, băiatul de 14 ani din Târlișua a spus ieri stop joc… A fost găsit spânzurat cu un cearșaf într-o grădină ieri seara… Toți l-au ajutat material cu haine, mâncare, o tabletă pentru orele online, dar de psihicul lui nu s-a mai interesat nimeni.

Avea 14 ani și era în clasa a VII-a la școala din Târlișua. Ieri s-a refugiat singur într-o grădină cu un cearșaf și la -10 grade a spus stop joc. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. S-a săturat să fie purtat de mamă prin diferite comune ale județului, să fie lăsat în grija bunicii care abia reușea să-și poarte singură de grijă, cu un tată absent și cu lipsuri materiale mari.

Practic era mamă și tată pentru frații săi de 12 ani, 9 și 5 ani. Se asigura că frații săi merg la școală și grădiniță și își punea obrazul pentru fratele său de 12 ani care obișnuia să chiulească în ultima perioadă.

S-au interesat de ei școala și primăria, dar doar material. S-au asigurat că cei mici au ce pune pe masă, au haine noi pentru școală și chiar tablete pentru orele online. De psihicul celui mare nu a întrebat nimeni.

„Ei provin dintr-o familie dezorganizată. Sunt 4 frați, mama lui a trăit în concubinaj cu mai mulți bărbați și s-a tot mutat. A venit ieri și i-a adus la bunică, când îi ducea, când îi aducea. Ieri i-a adus spunându-le că pleacă în străinătate”, spune primarul Vlăduț Purja.

Întrebat dacă știa că băiatul era depresiv în ultima vreme, lucru știut inclusiv de colegii săi de clasă, primarul comunei Târlișua precizează: „Nu am avut niciun fel de informații în acest sens, când stăteau aici mergeam frecvent la ei, era o familie saracă, i-am ajutat cum am putut. Până acum nu am știut că ar fi avut vreo problemă”.

Cu schimbul de școli cauzat de mutările frecvente ale mamei lor, grija fraților mai mici și lipsurile materiale, băiatul de 14 ani a reușit să termine primul semestru cu bine, a participat la orele online și la cele fizice când a reînceput școala. Nici profesorii de la școală nu știau să-l fi apăsat ceva atât de puternic încât să-și dorească să moară.

Se pare că astăzi colegii adolescentului au făcut puțin lumină și au povestit profesorilor că îl chinuia și o relație virtuală de dragoste pe care ar fi avut-o, pe o rețea de socializare. Adolescenta de care se atașase băiatul i-ar fi spus ieri că nu mai vrea să audă de el.

„Avea probleme familiale. Știam de problemele lor, i-am ajutat și în vacanță cu haine, să înceapă școala. Profesorii îl încurajau și chiar a fost la școală în ziua respectivă (n.r ieri). Din ce am înțeles astăzi de la colegii lui ar fi avut ceva prietenă, pe Facebook, de prin Sibiu, care nu a mai vrut să fie cu el și atunci ar fi spus că el se sinucide, că nu poate fără ea”, explică directorul școlii Mihai Forai.

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului familia nu era în evidențele sale și nu a beneficiat de sprijinul asistenților sociali sau psihologii instituției. Directorul adjunct al DGASPC, Crina Andreica a precizat pentru Bistrițeanul.ro că zilele următoare o echipă a instituției se va deplasa la fața locului și va evalua situația

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: