20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Rombat se apucă de făcut baterii pentru mașinile electrice

Astăzi, Rombat sărbătorește 37 de ani de când este pe piața românească. La această sărbătoare se mai adaugă cel puțin un motiv de bucurie. Miercuri, firma a semnat un contract ce reprezintă primul pas spre dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice.

Miercuri, 20 iunie 2018, la Munchen, în Germania, în prezența acționarului majoritar al Rombat, grupul Metair din Africa de Sud, s-a semnat acordul prin care Rombat a preluat 35% din acțiunile companiei Prime Motors Industry SRL Bucuresti. Această firmă, care este specializată în producția de baterii Li Ion și vehicule electrice, va fi un incubator de tehnologii de baterii noi pentru întreg grupul Metair. Acesta este unul din primii pași pe care Rombat îi face în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice și stocarea energiei, două domenii foarte importante ale viitorului”, anunță reprezentanții companiei.

Astăzi este Ziua Rombat, și, la fel ca în fiecare an, această zi este sărbătorită cu fast de către toți angajații.

Motivele de sărbătoare nu sunt doar cei 37 de ani de existență pe piață, și preluarea acțiunilor, ci și dezvoltarea sistemelor de producție actuale.

În afară de noile investiții preconizate în dezvoltarea și producția bateriilor Lithium-Ion, Rombat continuă îmbunătățirea și dezvoltarea sistemelor de producție existente investind peste 3,92 milioane euro. Printre principalele investiții putem enumera noua linie de montaj, cu o capacitate de producție de 4 baterii/minut, și modernizarea altor trei linii de producție existente”, mai spun cei de la Rombat.

Aceștia mulțumesc milioanelor de șoferi care au ales bateriile ROMBAT, peste 2,2 milioane numai in 2017, partenerilor și colegilor lor.

Împreună scriem, de peste 37 de ani, povestea ROMBAT – un brand mândru românesc”, conchid reprezentanții firmei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.