24.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 12, 2021

Romuli trece în scenariul roșu! Alte cinci comune, cu măsuri restrictive noi!

Incidența cazurilor de COVID 19, raportată la ultimele 14 zile, crește simțitor în tot mai multe zone ale județului. Astfel, de azi, Romuli trece în scenariu roșu. Alte cinci comune, cu măsuri restrictive noi.

În funcție de numărul de cazuri de COVID 19 depistate în anumite zone, raportat la ultimele 14 zile, se iau noi măsuri restrictive.

Romuli a trecut de incidența de 3/1.000, iar alte cinci comune au trecut de pragul de 1,5/1.000.

Conform Hotărârii C.J.S.U 82/08.11.2020, se introduc restricţii în 𝐑𝐨𝐦𝐮𝐥𝐢, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

În această comună:

  • se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • Măsurile prevăd că, în localitatea menționată mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U prevede măsuri restrictive în 𝐌𝐨𝐧𝐨𝐫, 𝐙𝐚𝐠𝐫𝐚, 𝐔𝐫𝐦𝐞𝐧𝐢𝐬̗, 𝐁𝐮𝐝𝐞𝐬̗𝐭𝐢 𝐬̗𝐢 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐢𝐭̗𝐚 unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

Pe raza acestor comune:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

La nivel național, de azi intră în vigoare următoare restricții:

E OFICIAL! De luni ieșim din case, pe timp de noapte, doar cu declarație! CE măsuri se mai impun

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vor accepta cazinourile online licențiate plata în Bitcoin?

Bitcoin-ul este subiectul principal în multe discuții din lumea digitală, iar industria de gambling nu este...

ITALTEXTIL Sărata angajează secretară, mecanic întreținere și tehnician! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Italtextil Sărata are nevoie de o secretară pentru...

COLIBIȚA: Terasa și magazinul Delice Pan vă așteaptă cu bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud

Magazinul Delice Pan din Colibița vă așteaptă cu o terasă proaspăt reamenajată. Sunt disponibile acum 100...