28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Rostul de dimineață: Începe Anul Mistrețului de Pământ. Dar cine să-l bage în seamă…?!

Începe Anul Mistrețului de Pământ. Dar cine să-l bage în seamă…?! Poate cei 100 de elevi din Bistrița-Năsăud care învață limba și civilizația chineză în Clasa Confucius? Sau comunitatea restrânsă de chinezi care trăiește la noi în oraș? Orișicât, astăzi începe Anul Chinezesc al Mistrețului de Pământ și ne-am gândit că ardeți de nerăbdare să aflați că va fi un an plin de noroc!

Anul Mistrețului de Pământ care începe chiar azi, pe 5 februarie 2019, se anunță un an complex şi interesant. Seamănă cu anul 1959, care nu a fost an de război, sau presărat de mari nenorociri, dar nici grozav ca avans tehnologic – susțin specialiștii de la Capital, care subliniază că a fost un an cu noroc: De exemplu, în acel an, global, s-au câștigat cei mai mulți bani din istorie, la diferite sisteme de loterie.

Este un an al norocului, al iubirii, al prilejurilor de afirmare şi al progresului – este taman „anul norocos şi înţelepţi se vor numi cei care vor profita de bunăvoinţa timpului”, mai spun cei de la Capital.ro, care citează o străveche și controversată carte.

Norocul, veselia, entuziasmul, generozitatea, optimismul, iubirea sunt coordonatele anului 2019: cică se pot forma o mare mulţime de cupluri şi vor exista, probabil şi niscaiva nunţi. Familia este deosebit de avantajată în anul Porcului, iar copiii născuţi în anul Porcului sunt uşor de crescut. Ei sunt veseli, ascultă cu atenţie sfaturile, în general sunt cuminţi şi nu prea fac probleme. De obicei, copiii născuţi în anul Porcului sunt mai inteligenţi decât părinţii lor!

Cine vrea să-și buchisească semnul zodiacal chinezesc corespunzător – nu are decât s-o facă AICI, pentru a afla exact cât de mult noroc îl paște începând de astăzi. Celorlalți, le oferim un crâmpei de muzică interpretată la instrumentul tradițional numit erhu și surprinsă zilele trecute, la Colegiul „Andrei Mureșanu”, acolo unde s-a și celebrat în avans Anul Mistrețului de Pământ… Noi să fim sănătoși, căci restul oricum nu sunt…! 😉

[arve url=”https://youtu.be/nNMEYv_DqrI” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...