15.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Rostul de dimineață: O frumusețe rară, într-o fotografie de excepție…!

O frumusețe rară a fost surprinsă zilele trecute într-o spectaculoasă fotografie. „Ne-am privit în ochi, a treia oară, în ultimele 2 luni. De data asta, eram pregătit…”, a mărturisit autorul fotografiei.

Un impresionant exemplar de râs carpatin a fost surprins zilele trecute și transformat în „vedetă” – într-o fotografie de excepție.

Autor este Adrian Flaviu Lupșan, un tânăr din Lunca Ilvei pasionat de fotografie. Acesta nu se află la prima asemenea performanță. Fotografiile sale înfățișând peisaje ale meleagurilor natale au fost selecționate și publicate în catalogul expoziției FotoGeografica în 2019.

Este visul oricărui fotograf de wildlife…”, au admis prietenii săi care au admirat fotografia în care râsul carpatin privește maiestuos și încordat pe deasupra unor crengi de brad.

Ne-am privit în ochi, a treia oară, în ultimele 2 luni. De data asta, eram pregătit”, a mărturisit fotograful Adrian Flaviu Lupșan.

Cunoscătorii știu că râsul carpatin este extrem de scump la vedere. Sunt pădurari care nu au reușit să-l vadă niciodată în viață.

Este, totodată, o specie strict protejată de lege. 

Anul trecut, doi bistrițeni au avut parte de o întâlnire similară cu râsul carpatin, însă fotografiile și filmul realizate atunci au surprins doar parțial frumusețea acestui animal.

Rostul de dimineață: O întâlnire neașteptată și surprinzătoare…!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud anunța, anul trecut, în urma acțiunilor de evaluare a acestor specii că în primăvara lui 2017 erau 66 de râși în județul nostru. În 2018 s-au înregistrat 75, iar în 2019 – 76. În 2020 au fost identificate 97 exemplare din specia râs în Bistrița-Năsăud.

Foto @ Adrian Flaviu Lupșan

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.