31.9 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Rostul de dimineață: O frumusețe rară, într-o fotografie de excepție…!

O frumusețe rară a fost surprinsă zilele trecute într-o spectaculoasă fotografie. „Ne-am privit în ochi, a treia oară, în ultimele 2 luni. De data asta, eram pregătit…”, a mărturisit autorul fotografiei.

Un impresionant exemplar de râs carpatin a fost surprins zilele trecute și transformat în „vedetă” – într-o fotografie de excepție.

Autor este Adrian Flaviu Lupșan, un tânăr din Lunca Ilvei pasionat de fotografie. Acesta nu se află la prima asemenea performanță. Fotografiile sale înfățișând peisaje ale meleagurilor natale au fost selecționate și publicate în catalogul expoziției FotoGeografica în 2019.

Este visul oricărui fotograf de wildlife…”, au admis prietenii săi care au admirat fotografia în care râsul carpatin privește maiestuos și încordat pe deasupra unor crengi de brad.

Ne-am privit în ochi, a treia oară, în ultimele 2 luni. De data asta, eram pregătit”, a mărturisit fotograful Adrian Flaviu Lupșan.

Cunoscătorii știu că râsul carpatin este extrem de scump la vedere. Sunt pădurari care nu au reușit să-l vadă niciodată în viață.

Este, totodată, o specie strict protejată de lege. 

Anul trecut, doi bistrițeni au avut parte de o întâlnire similară cu râsul carpatin, însă fotografiile și filmul realizate atunci au surprins doar parțial frumusețea acestui animal.

Rostul de dimineață: O întâlnire neașteptată și surprinzătoare…!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud anunța, anul trecut, în urma acțiunilor de evaluare a acestor specii că în primăvara lui 2017 erau 66 de râși în județul nostru. În 2018 s-au înregistrat 75, iar în 2019 – 76. În 2020 au fost identificate 97 exemplare din specia râs în Bistrița-Năsăud.

Foto @ Adrian Flaviu Lupșan

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...