Rostul de dimineață: Violență fără margini, la București. Printre protestatari – câțiva tineri de pe Ilve și un profesor din Bistrița…

Rostul de dimineață:  Violență fără margini, la București. Printre protestatari – câțiva tineri de pe Ilve și un profesor din Bistrița…

Dacă la Bistrița protestul de vineri seara a fost pașnic, la București, în Piața Victoriei, lucrurile au degenerat rușinos: aproape 110.000 de protestatari blocau, în jurul orei 21, centrul capitalei, dintre care peste 450 au fost răniți în încleștări de forță inexplicabile… Printre protestatari s-a aflat un profesor din Bistrița, dar și câțiva tineri de pe Ilve…

Cei care au protestat pașnic la Bistrița, până în jurul 21, plimbându-se pe străzile orașului – aveau să fie întâmpinați, la întoarcerea acasă de câteva imagini desprinse din filmele de groază și repetate cu încăpățânare pe toate posturile tv de știri… Cu explicații și comentarii diferite, în funcție de opțiunile politice asumate deja… pe Antena 3 eram informați că protestatarii îi căsăpesc pe jandarmi, cei de la Digi 24 căutau răspunsuri la întrebări simple precum De ce a fost nevoie de gaze lacrimogene și tunuri cu apă?, De ce s-a intevenit cu atâta violență? – replicând că dimpotrivă, protestatarii au încercat să-i apere pe jandarmi făcând scut uman în jurul lor, în timp ce la Realitatea TV impresia generală era că Jandarmeria s-a transformat în garda pretoriană a lui Liviu Dragnea… pretutindeni – imagini de o violență incredibilă, la care nu se așteptau prea mulți și pe care presa din occident a catalogat-o drept reminiscență a violențelor din 1989…

Jandarmeria Română de la 18:30 tot în gaze lacrimogene ne ține. Deși am fost sute de mii în stradă pașnici, democratici și dornici de bine comun – ne-au intoxicat ca pe puii de avicola. Aici e în stradă poporul și cei ce trebuie să ne apere, ne gazează. Mulțumesc că vă educ copiii și voi ne gazați! De ce, domnule Dragnea?”, a transmis profesorul Florin Ioan Bojor din Bistrița, care s-a aflat printre protestatarii prezenți în Piața Victoriei…

Nu a fost singurul prezent din Bistrița-Năsăud: printre protestatari s-au aflat și oameni din Lunca Ilvei, surprinși de fotograful Octav Drăgan:

 Mirela Trăistaru, artista din Bistrița stabilită de ani buni la București, notează, la rândul său: „Mă întreabă lumea de ce am iesit în piață. Azi, fb îmi aduce aminte că acum câțiva ani postam poza asta într-un album de familie cu poze mai vechi decât România. În poza este străbunicul meu. A luptat în două războaie, a fost luat prizonier și a muncit 4 ani în minele de cărbuni din Siberia. De acolo a venit pe jos acasă. A avut 10 copii. Om harnic și bun. Avea de toate, ca un gospodar de pe Valea Someșului. Eram foarte mică atunci când a plecat în altă lume, dar mi-l aduc aminte bine. Bunicul tatălui meu din Oltenia a murit apărând Ardealul. Ei bine, de-aia și de multe alte povești de familie și din cartea de istorie…!

Mesajul tânărului care a adunat pe Facebook donatori pentru a-și salva mama: „O faptă valorează mult!” decembrie 11, 2019 - David - tânărul de 20 de ani care a făcut un apel pe Facebook la donatori de sânge, pentru a-și salva mama bolnavă de leucemie - are un mesaj emoționant pentru toți cei care l-au ajutat:
VIDEO EXCLUSIV: Tupeu! Vânzătoare trântită la pământ, cu cuțitul la gât decembrie 11, 2019 - În această după-masă, o vânzătoare de la un supermarket din oraș și-a văzut moartea cu ochii, după ce un  individ a intrat în magazin și, în plină zi, a trântit-o la pământ și i-a pus cuțitul la gât. Ce l-a pus pe fugă pe individ.
Cioban găsit mort într-o râpă! decembrie 11, 2019 - Descoperire macabră azi în Mititei. Un localnic a văzut un bărbat căzut într-o râpă. Medicii ajunși la locul indicat au constatat decesul. S-ar părea că bărbatul era oier, fiind de loc de pe Ilve.
FOTO/VIDEO – Stelian Dolha a depus jurământul: Să punem cetățeanul pe primul loc! decembrie 11, 2019 - În această dupămasă, Stelian Dolha a depus jurământul pentru funcția de prefect. Acesta a amintit de cei 30 de ani ce au trecut de la revoluție. ” A venit momentul să punem cetățeanul pe primul loc!” și-a început acesta discursul.
AMENINȚATĂ cu cuțitul! Pățania periculoasă a unei vânzătoare decembrie 11, 2019 - În acestă după-masă, o vânzătoare de la un magazin a fost amenințată cu cuțitul de un  individ. Acesta a încercat astfel să o determine pe femeie să îi dea toți banii încasați. Ce s-a întâmplat:
FOTO/VIDEO: GRAV accident pe Grigore Moisil. Unul dintre șoferi a fost aruncat prin parbriz decembrie 11, 2019 - Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Grigore Moisil din municipiu. Unul dintre șoferii implicați a fost proiectat prin parbriz în urma impactului.
FOTO/VIDEO: Final de mandat pentru Ovidiu Frenţ. „Plec liniştit şi cu fruntea sus” decembrie 11, 2019 - Se vor înscrie fostul prefect Ovidiu Frenţ sau Ciprian Ceclan în PSD? Se apucă de politică, vor munci la stat sau la privat? Ce va face Ovidiu Frenţ, după ce a fost demis din funcţia de prefect al judeţului? Până una alta, părăseşte funcţia de prefect liniştit, „cu fruntea sus”, fără să-şi reproşeze nimic.
Certificate de cetățeni responsabili pentru minorii de 14 ani, înainte de buletin decembrie 11, 2019 - O asociație din România propune modificarea legii care prevede obținerea buletinului. Astfel, minorii care solicită prima carte de identitate ar putea obține prima dată un certificat de cetățean responsabil. Abia după ce își cunosc drepturile și obligațiile minorii vor avea parte de buletin.
Dosare penale în familie: Minor prins la volanul mașinii încredințate de o rudă decembrie 11, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Dorolea. Polițiștii au găsit un minor ce conducea un autoturism pe drumul județean. Mașina i-a fost încredințată acestuia de ...o rudă. Cei doi s-au ales cu dosare penale.
FOTO IMPRESIONANT – Lucrușoare făcute de mânuțe de copii, vândute pentru a-și ajuta o colegă: decembrie 11, 2019 - Cristiana este o fetiță cu nanism. Din această cauză, apariția diverselor complicații nu e o noutate. Colegii ei de grădiniță au făcut lucrușoare de mână pe care azi le-au vândut celor mari. Bănuții strânși ajung la mămica Cristianei pentru a-i cumpăra o mască de oxigen specială.
Stelian Dolha va fi învestit azi în funcție! Frenț și Ceclan, demiși de Guvernul Orban decembrie 11, 2019 - A venit anunțul oficial de la Guvern! Prefectul Ovidiu Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan au fost destituiți din funcție. Noul prefect numit în funcție, Stelian Dolha, va depune astăzi jurământul. 
Ionuț Simionca (PMP): Domnule prim-ministru Ludovic Orban, desființați pensiile speciale și folosiți banii economisiți pentru construcția Autostrăzii Nordului! decembrie 11, 2019 - Un parlamentar bistrițean i-a cerut prim-ministrului Ludovic Orban să anuleze pensiile speciale și să folosească banii astfel economisiți pentru construcția Autostrăzii Nordului.
Lions Siebenburgen ajunge și în acest an la bătrânii singuri. Ajută și tu! decembrie 11, 2019 - De 15 ani, Clubul Lions Siebenburgen este alături de bătrânii singuri și bolnavi din Bistrița și din împrejurimi. Mâine şi poimâine poţi să dai şi tu o mână de ajutor: 
FOTO: Cozi pe kilometri întregi la intrarea și ieșirea din Beclean decembrie 11, 2019 - Aveți de mers la Cluj? Nu numa-ncetuc! Nu vă grăbiți! Luați-vă timp să admirați, pe traseu, Becleanul. Nu vreți? Nu-i nimic! Autoritățile au făcut în așa fel încât turiștii să admire, pe îndelete, fiecare colțișor de clădire din centrul orașului, din confortul mașinii. Cozi de autoturisme se întind la această oră pe kilometri întregi la intrarea și ieșirea din orășelul de pe Someș.
Cum a ajuns un artist bistrițean să „dea o față nouă” unei clădiri dintr-un oraș istoric belgian decembrie 11, 2019 - Un tânăr artist din Bistrița, care lucrează ca tatuator în orașul belgian Bastogne a ajuns să dea o față nouă unei clădiri din centrul orașului, opera de artă fiind dedicată marcării a 75 de ani de la bătălia dintre trupele U. S Airborne 101 și trupele germane din Al Doilea Război Mondial. Cristian, un tânăr...