4.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 8, 2024

„Sănătatea începe din farfurie”: Peste 400 de elevi din Bistrița s-au bucurat ieri de cadouri delicioase

Peste 400 de copii de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” au participat ieri la programul „Sănătatea începe din farfurie” – program care își propune introducerea educației gastronomice în școli, urmărind promovarea unor obiceiuri sănătoase de mâncat în rândul copiilor.

Selgros Cash & Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu, derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”, prin care aduc educația gastronomică în școli și urmăresc să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor. Ieri, Chef Cezar și prietenii săi s-au aflat la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, unde s-au întâlnit cu 430 de elevi din ciclul primar. Toți s-au ales, în finalul unei prezentări desfășurate în sala de sport, cu delicioase cadouri din partea organizatorilor: legume, fructe, iaurt și materiale promoționale din care să învețe primii pași ai unei alimentații sănătoase.

Aproximativ 10.000 de elevi de clasele I-IV din toată țara s-au înscris anul acesta în program. Copiii vor învăța să cunoască alimentele și produsele naturale și să aleagă conștient o dietă mai sănătoasă. Egida programului este „Copiii sănătoși de astăzi sunt adulții sănătoși de mâine”.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare „Exclusive” din Moscova și Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare școală din cele 22 în care proiectul se desfășoară anul acesta, pentru a interacționa direct cu copiii. Chef Cezar Munteanu va susține, alături de echipa sa, activități educative adaptate înțelegerii copiilor, jocuri sportive ușoare și degustări. Anul acesta vine și cu un concurs organizat online, cu premii, prin care clasele de elevi înscrise în program pot merge, la vară, într-o tabără de gătit în împrejurimile Brașovului.

„Lumina pe care o văd pe chipurile copiilor, atunci când înțeleg cât de important este să te hrănești sănătos, m-a dus la concluzia că Sănătatea începe din farfurie este unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care știu să le fac”, a declarat chef Cezar Munteanu.

Antoneta Galeș, director comunicare Selgros admite că „numărul participanților a crescut de la un an la altul, interesul publicului la fel, iar asta vorbește de la sine despre importanța și utilitatea acestui program ajuns, iată, la a șasea ediție. Sănătatea începe din farfurie a devenit o tradiție pe care dorim să o continuăm”.

Sănătatea începe din farfurie” a început pe 19 februarie la Alba Iulia și se va încheia pe 27 aprilie la Constanța, programul parcurgând întreaga rețea de magazine Selgros din țară.

Despre Selgros Cash&Carry România

Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc. Compania şi-a început activitatea pe piaţa locală în 2001, iar în prezent deţine 22 de magazine în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava, Alba-Iulia, Bistrița şi Constanţa.

Din 2011, compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash&carry şi comerţ B2B din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România şi Rusia.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cofetăria Gelateria Merigo vă așteaptă zilnic cu bunătăți dulci, chiar și pentru cei ce țin post

Pofta de dulce poate fi ușor astâmpărată cu bunătățile pregătite de Cofetăria Gelateria Merigo. În vitrine...

Gelateria Aniela îți pune Crăciunul ”la pachet”: turtă dulce cu scorțișoară, rulouri, prăjiturele fine și înghețată!

Cum ar fi să vă răsfățați invitații de Crăciun cu bunătățile de la Gelateria Aniela?! Nimic...

Se fac angajări la FAN Courier, RCB Electro, MasterFoam. Noi locuri de muncă, în Bistrița

Compania RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. MasterFoam are nevoie de stivuitoriști. La Brutăria Delice Pan este nevoie de inginer tehnolog în industria alimentară. Oferta completă, mai jos: