18.3 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Sancțiunea pentru MIS Grup ar fi lipsa plăților – susține primarul Turc

Primarul Ioan Turc a declarat într-o conferință de presă că MIS Grup, constructorul care a pus mâna pe mare parte din lucrările din municipiu, are suficienți oameni să ducă contractele la bun sfârșit. Acesta a mai precizat că singura sancțiune în cadrul constructorului ar fi lipsa plăților.

Într-o conferință de presă, primarul municipiului, Ioan Turc a fost întrebat dacă MIS Grup, constructorul ce se ocupă de Linia Verde (ce presupune reabilitarea străzilor Gheorghe Șincai, cât și General Grigore Bălan) și de Axa de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu și Năsăudului ( ce presupune lucrări importante pe străzile respective, inclusiv un pasaj subteran) are capacitatea să acopere aceste lucrări.

Edilul a afirmat că MIS Grup are capacitatea să ducă la bun sfârșit aceste lucrări, apelând la mobilizarea muncitorilor de pe alte șantiere. Întrebat totuși dacă se poate vorbi despre sancțiuni în cazul constructorului dacă nu își face treaba corespunzător, Ioan Turc a explicat:

„Practic sancțiunea e lipsa plăților. Nu poți să plătești lucrări neefectuate, aceasta este cea mai mare sancțiune. Le-am spus clar celor de la MIS că la 31 decembrie 2023 lucrările trebuie să fie finalizate în pondere de cel puțin 90%”.

Culmea, în luna ianuarie a acestui an, Ioan Turc susținea că MIS Grup nu are capacitatea să ducă la bun sfârșit lucrările de la Axa Gării – Năsăudului.

Mai multe despre lucrările desfășurate de MIS Grup puteți citi în materialele de mai jos:

VIDEO Ia-i de unde nu-s! MIS Grup a „mobilizat” pentru cele 6 șantiere din Bistrița 10 muncitori…

„Magia” MIS Grup: constructorul are 8 șantiere doar în Bistrița, pe care le ține în spate cu doar 150 de angajați

VIDEO – Ioan Turc: Părerea mea personală este că MIS Grup NU are competența de a gestiona axa Gării-Năsăudului

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Amânarea plăților??!! Asta-i sancțiune?? Ați auzit de penalități de întârziere contractuale, despăgubiri, daune-interese etc??? Vezi să nu te trezești că le plătești tu dobânzi!!

 2. Deci pâna la sfârsitul anului viitor taranii aia îsi pot bate joc de noi asa cum vor.
  Iar apoi suparati ca nu vor primi banii pentru lucrarile neterminate îsi vor lua cei 2 muncitori de pe fiecare santier si jucariile si vor pleca în origini asa cum le doresc bistritenii satui de atâta praf, mizerie si bataie de joc pe nervii lor.

 3. Firme care se leagă de tot felul de Contracte avînd un anumit număr de angajați doar pe hîrtie care prin Ajofm angajează oameni iau 3000 lei de la stat nu sunt impozitați ,oamni uni sunt prin străinătate le merge vechimea în munca .angajatorul nu le dă nici un ban pe motiv că le merge vechimea si nu au de dat bani .ba chiar fac firme separat de cele pe care le dețin deja .E o adevărată Mafie acolo dar nu se sesizează nimeni Anafu ar avea cîțva ani de muncă numa pe acolo ,referitor la licitați cum de numa această firmă a acaparat atîtea lucrări publice .și nu face față să le ducă la bun sfîrșit ,ba îndată vor cere ßi bani în plus că de e inflație ,Psd a avut firmele lor ,Ăștea au a lor ,tot un balmoș talmoș ,sperr sa vadă cetățeni acestui oraș o schimbare în toate domenile ,la Sărețel se poate face prin fondurii europene un centru balnear .nămol ,apă sărată ,topogane pișcine de unde chiar ar fi o atracție superr nu să tot meargă lumea la mureș sovata cîn avem de toate la doi pași de bistrița

 4. Lipsa platilor=neefectuarea plăților, asta nu este sancțiune, pe românește spus dacă tu nu faci lucrări cum poți lua bani, primarul a dat-o rau de gard, toata aceasta nebunie cu străzile din Bistrița este o palarie prea mare pentru primar, și Mis Grup este o caracatița cu increngaturi pana Sus de tot, la caz de nevoie îl poate sufoca repede pe primar, ăștia tac dar fac, Primarul vorbește într-una și nu face nimic, e o debandada totala în Bistrița și în primărie și pe străzi, sa ne trăiască primaru’

 5. Asta da declarație!
  Bravo don’ primar, ne-ai lămurit pe toți ce fel de contracte incheiati și mai ales cu cine. Adică MIS poate să frece menta până ne ia naiba că voi nu aveți ce le face.
  Uite așa o să băgați primăria și orașul într-un faliment răsunător care se va asorta perfect cu pârtia de schi,alt proiect minunat de câteva milioane de euro al unor minți bolnave și perverse. Că na….. bistrițeanul în afara de a se recenza umil, nu prea știe altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...