27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Sancțiuni aspre, pentru profesorii infectați cu SARS-CoV-2, care nu anunță școala

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a subliniat că profesorii sunt obligați să anunțe școala, dacă se infectează cu virusul SARS-CoV-2. Obligația este definită în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli.

În caz contrar „în legislație este prevăzută această sancțiune pentru zădărnicirea combaterii pandemiei atunci când refuzi să anunți, în condițiile în care tu știi că ești infectat”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24, citat de EduPedu.ro.

În opinia mea, fără să am studii juridice, cred că ești pasibil de această sancțiune”, a mai spus ministrul Educației.

Sancțiunile nu sunt prevăzute însă, în ordinul de ministru.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede, la Articolul 6, alineatul 9: „La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARSCoV2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP / DSPMB.

DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2).

Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”.

Articolul 352 din Codul Penal conține pedepsele pentru „Zadărnicirea combaterii bolilor”. Acestea presupun amenzi usturătoare sau chiar închisoare, începând de la 6 luni și până la ani buni de închisoare, în funcție de gravitatea situației.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, 84 de persoane încadrate în sistemul de învățământ din Bistrița-Năsăud sunt infectate cu SarsCov2. Alți 156 de elevi se află în aceeași situație.

Trei cadre didactice au murit, infectate cu Covid, de la începutul anului școlar în județul nostru: 

Încă un cadru didactic a murit răpus de COVID! Maria Anghelina NU era vaccinată!

Foto @ Arhivă / Ilustrativ

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...