8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Sancțiuni aspre, pentru profesorii infectați cu SARS-CoV-2, care nu anunță școala

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a subliniat că profesorii sunt obligați să anunțe școala, dacă se infectează cu virusul SARS-CoV-2. Obligația este definită în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli.

În caz contrar „în legislație este prevăzută această sancțiune pentru zădărnicirea combaterii pandemiei atunci când refuzi să anunți, în condițiile în care tu știi că ești infectat”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24, citat de EduPedu.ro.

În opinia mea, fără să am studii juridice, cred că ești pasibil de această sancțiune”, a mai spus ministrul Educației.

Sancțiunile nu sunt prevăzute însă, în ordinul de ministru.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede, la Articolul 6, alineatul 9: „La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARSCoV2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP / DSPMB.

DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2).

Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”.

Articolul 352 din Codul Penal conține pedepsele pentru „Zadărnicirea combaterii bolilor”. Acestea presupun amenzi usturătoare sau chiar închisoare, începând de la 6 luni și până la ani buni de închisoare, în funcție de gravitatea situației.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, 84 de persoane încadrate în sistemul de învățământ din Bistrița-Năsăud sunt infectate cu SarsCov2. Alți 156 de elevi se află în aceeași situație.

Trei cadre didactice au murit, infectate cu Covid, de la începutul anului școlar în județul nostru: 

Încă un cadru didactic a murit răpus de COVID! Maria Anghelina NU era vaccinată!

Foto @ Arhivă / Ilustrativ

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: