27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

SCANDALUL claselor de la Arhitectură și Muzică a ajuns la ministrul Educației și Avocatul Poporului! Se cere demiterea lui Mureșan!

Valurile de reacții legate de tăierea celor 26 de clase de a IX-a, printre care singura clasă de Arhitectură și singura de Muzică, nu se mai opresc. Cei doi deputați social democrați au depus o interpelare la Ministerul Educației și au sesizat Avocatul Poporului. Mai mult, au inițiat o petiție prin care se cere demiterea inspectorului general al ISJ BN, Mihai Mureșan.

Bistrița fierbe de vineri, de când s-a aflat de tăierea celor 26 de clase din oferta educațională a anului școlar 2021 – 2022. Valurile de reacții împotrivă au escaladat în momentul în care s-a aflat că se taie, din pix, SINGURA clasă de ARHITECTURĂ și SINGURA clasă de MUZICĂ din oraș. Toate acestea venind imediat după supărările provocate de schimbările directorilor de școli.

Alături de părinți și presă, și cei doi deputați social democrați ai județului au deci să facă demersuri pentru a stopa această ”nedreptate”.

Deputatul Daniel Suciu a făcut o interpelare către Ministerul Educației, prin care cerea ministrului Sorin Câmpeanu să analizeze situația din județul nostru și mai ales modul în care Mihai Mureșan gestionează lucrurile în ISJ BN.

Nu cred că există în țară un inspector școlar mai încăpățânat, mai obedient politic și mai lipsit de transparență! Așa cum am promis, azi am trimis o interpelare ministrului educației, cu speranța ca măcar clasele de arhitectură și muzică să fie salvate. După ce am citit interviul lui Mihai Mureșan, îmi dau seama că pentru el copiii sunt doar statistică, lui trebuie să îi dea cifrele bine, nimic altceva. Îl mai sfătuiesc și pe domnul Ioan Turc, președintele PNL, să se gândească de două ori dacă mai susține un asemenea personaj în fruntea ISJ și să se updateze cu informațiile: Guvernul PD-L și ministrul Funeriu a introdus clasa 0, așa că să nu mai caute vinovați pentru prostiile lui Mureșan. Placa “PeSeDe e de vină” e rulată de personaje mai musculoase și mai notorii!” a scris deputatul Daniel Suciu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Bogdan Ivan a lansat o petiție online prin care se cere ”Salvarea celor 26 de clase și demiterea inspectorului Mihai Mureșan.

”Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a luat decizia de a desființa 26 de clase din județul nostru, printre care și profilul de arhitectură și artă ambientală de la Liceul ,,Corneliu Baba”, singurul profil de acest fel din județ. Semnează pentru a salva aceste clase de liceu și pentru a arăta autorităților că deciziile trebuie luate pentru elevi! Ceea ce se întâmplă în momentul de față este un semnal clar că sistemul de educație trebuie reformat, pentru a nu se lua decizii care privesc direct elevii, fără ca aceștia să fie consultați. Mulțumită deciziei Inspectoratului Școlar Județean mulți elevi de clasa a VIII-a vor afla cu câteva luni înainte de sfârșitul anului școlar că trebuie să își reorganizeze visele după decizii luate pentru statistici, nu pentru FIECARE persoană în parte” este textul petiției inițiate de deputatul Bogdan Ivan Gruia.

Această petiție poate fi accesată și semnată AICI.

Totodată, tânărul parlamentar a făcut o sesizare și către Avocatul Poporului.

Am sesizat Avocatul Poporului pentru a bloca desființarea a 26 de clase de liceu în mod abuziv, de către Inspectorul General, Mihai Mureșan!

Flagrant:

  • Se taie clase unice: muzică, arhitectură;
  • Se taie clase de științe ale naturii de la CNAM și Liceul Sanitar și se dau clase noi la Rodna;
  • Se taie clasă de profil electric de la Infoel, cel mai cerut pe piața muncii;

Consiliul se Administrație al ISJ B-N s-a întrunit formal în 15.01.2021 pentru definitivarea cifrelor de școlarizare în condițiile în care data limită de transmitere către MEC este 22.01.2021. 

Nu au fost prezentate sau transmise rezultatele dicuțiilor din forurile consultative ale ISJ B-N cum ar fi CLDPS, Consilul Consultativ al ISJ sau Comisia Paritară. Diminuările cifrei de școlarizare față de propunerea fiecărei unități de îvățământ în județul nostru a avut loc arbitrar, abuziv, partinic și cu încălcarea principiilor de bază ale Legii 1 /2011” a scris Bogdan Ivan Gruia pe pagina sa de Facebook.

[arve url=”https://www.facebook.com/956355914376802/videos/165206368365853″ maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ loop=”no” muted=”no” /]

 

Despre scandalul claselor de Arhitectură și Muzică puteți să mai recitiți aici:

Liceul de Arte rămâne fără clasa de Arhitectură! Fiecare liceu, obligat să renunțe la o clasă – ordin de la ISJ

Șeful ISJ BN – prof. Mihai Mureșan: „Trebuie să suferim absolut toți” Și profesorii de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” reacționează!

Ioan Turc: I-am cerut inspectorului Mureșan să păstreze clasa de muzică și arhitectură

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...