19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Manevre de neînțeles marca ISJ: taie singurele clase de muzică și arhitectură din județ, dar pregătește 300 de vânzători

ISJ a făcut public planul de școlarizare pentru noul an ce va începe în toamnă. Dacă 26 de clase au fost tăiate din pix, inclusiv cea de Arhitectură de la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” și cea de Muzică de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, în condițiile în care sunt unice în județ, au fost păstrate nu mai puțin de 10 clase de tehnician în activități economice, ceea ce înseamnă că peste 4 ani vom scoate nu mai puțin de 300 de vânzători…

Comerțul e baza?! La asta s-o fi gândit Inspectoratul Școlar Județean când a făcut planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022? În lista făcută publică aseară târziu apar câteva anomalii, cel puțin ciudate.

Astfel, s-au tăiat din pix în total 26 de clase de la tot atâtea licee din județ. Problema s-a transformat într-un scandal de proporții naționale în momentul în care Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” s-a trezit fără clasa de Arhitectură, în condițiile în care era singura din județ.

O lovitură similară au primit și viitorii liceeni de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” unde, deși pare greu de crezut, se deființează chiar clasa de Muzică.

În schimb, în noul plan de școlarizare apar nu mai puțin de 10 clase de „tehnician în activități economice”. Ceea ce înseamnă că în următorii 4 ani nu vor mai fi pregătiți muzicieni în Bistrița și nici viitori arhitecți, în schimb vor fi specializați în jur de 300 de vânzători.

Inspectoratul Școlar a fost darnic și cu profilul științele naturii, fiind aprobate 9 clase pentru următorul an școlar.

Mai puteți citi:

https://www.bistriteanul.ro/scandalul-claselor-de-la-arhitectura-si-muzica-a-ajuns-la-ministrul-educatiei-se-cere-demiterea-lui-muresan/

Șeful ISJ BN – prof. Mihai Mureșan: „Trebuie să suferim absolut toți” Și profesorii de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” reacționează!

Liceul de Arte rămâne fără clasa de Arhitectură! Fiecare liceu, obligat să renunțe la o clasă – ordin de la ISJ

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.