2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Școală, școală, nu muri…! Copiii din Telciu au nevoie de noi

A început campania! Și este momentul să dăm și noi o mână de ajutor, de dragul copiilor din Telciu care vor avea astfel șansa de a participa iar la ateliere de artă educațională, la spectacole de teatru independent sau filme cu intrare gratuită și multe alte minunății.

Școala de Vară de la Telciu se află la a 3-a ediție, iar inițiatorii proiectului vor să aducă din nou în comună nu doar activități cu conținut teoretic, ci și ateliere de artă educațională pentru copiii din sat, precum și spectacole de teatru independent și filme cu intrare gratuită.

Dar anul acesta au nevoie de ajutorul nostru. Mai precis au nevoie de 30.000 de lei pentru a putea asigura desfășurarea în bune condiții a programului propus.

Pentru donații în lei sau în euro, vă rog să accesați link-ul acesta: https://www.wearehere.ro/p/scoala-vara-telciu-2018. Acolo puteți găsi informații despre campania noastră și recompensele pregătite pentru donatori. Ajutați-ne să continuăm muncile începute la Telciu…

Pentru ce avem nevoie de bani? Pentru a plăti parte din deplasarea invitaților (unii dintre ei au acceptat să ne susțină plătindu-și singuri transportul), pentru a plăti cazarea și mesele invitaților precum și onorariile artiștilor. Se poate dona atât în Euro cât și în lei, iar donatorii nu plătesc nici un fel de taxe sau comisioane…”, precizează cei de la Școala de vară din Telciu.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/nv_4YV3kGjQ” /]

Munca precară va fi în 2018 tema Școlii de vară la Telciu

Munca precară – o problemă care ajunge să ne afecteze pe toți, indiferent dacă provenim din mediul rural sau urban.

Intitulată „Distopii ale Muncii și Oameni Inutili: Sclavii, Iobăgii, Precaritate”, Școala are ca invitați profesori și cercetători internaționali, precum Daniela Gabor (Univ. De Vest a Angliei) și Manuela Boatcă (Universitatea Albert-Ludwigs) , artiși naționali și internaționali din domeniul artelor teatrale, performative și vizuale – ca Tanja Ostoijc (Berlin), Mihaela Michailov (București) sau Maria Brudașcă (Cluj-Napoca), precum și teoreticiene sau activiste în domeniul muncii și nu numai, precum Margareta Matache, Victoria Stoiciu și Iulia Popovici.

Pentru copii se pregătesc ateliere de desen narativ (cu Maria Brudașcă) și pictură murală (cu Lucia Mărneanu), un atelier de introducere în film documentar (cu Vlad Petri) și un laborator de teatru educațional care timp de o lună va aborda tema istoriei locale a școlii (cu Katia Pascariu și Mihaela Michailov).

Piesele de teatru care vor fi reprezentate anul acesta la Telciu, cu acces gratuit pentru public sunt: Amintiri din Epoca de Școală (r. Radu Apostol), Țuhaus (r. Claudiu Lorand Maxim), Miracolul de la Cluj (r. David Schwartz). Vor avea loc de asemenea proiecții cu filme pentru copii, dar și proiecții de filme documentare și o Noapte Albă a scurt metrajelor românești.

Pentru mai multe informații despre programul complet, vizitează site-ul Școlii de Vară din Telciu, sau caută-i pe Facebook!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.