6.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

FOTO/VIDEO: Sculptorul Mircea Mocanu ne propune câte un bust al lui Eminescu în fiecare școală

Sculptorul Mircea Mocanu a lansat ieri, cu prilejul inaugurării Centrului Legacy din Beclean, o provocare pentru toate școlile și primăriile județului. Fiecare școală merită să aibă măcar un bust cu Mihai Eminescu.

Un proiect inedit a fost lansat ieri, cu prilejul inaugurării centrului Legacy din Beclean. Sculptorul Mircea Mocanu a prezentat autorităților din Beclean proiectul „Nicio școală fără Eminescu”.

Este o idee mai veche a sculptorului Mircea Mocanu care s-a gândit că cel mai potrivit fel de a celebra Ziua Culturii Naționale este să conștientizăm cultura română la nivel de școală. Ar fi simplu – prin intermediul unui bust al poetului național.

„Nu este importantă statuia în sine, cât ceea ce se întâmplă în jurul ei”, consideră Mircea Mocanu.

Pentru că Legacy este un centru recreativ, sculptorul Mircea Mocanu a propus aici inaugurarea proiectului său cultural și educativ.

Artistul a prezentat la Beclean trei variante ale proiectului său, două potrivite pentru exterior, și una pentru interior. Acestea au costuri permisive pentru o primărie, o școală sau un sponsor care ar putea face cadou un bust Eminescu unei școli.

Bustul lui Eminescu poate fi realizat dintr-un material rezistent – piatră decorativă. Ea poate fi ulterior expusă atât în interior, cât și în exterior.

Totul a început când eram prin clasa a IX-a, la liceu, când am făcut primul bust Eminescu, în grădina casei părintești. Prin 1971 se întâmpla asta. L-am turnat în beton și există și azi…”, a mai povestit Mircea Mocanu.

Bustul lui Eminescu poate fi executat în forme variate care să se potrivească oricărui tip de amenajare. Mircea Mocanu a pregătit inclusiv socluri pentru bust, dar va asigura și montarea acestuia în condiții de perfectă siguranță.  

Cei care își doresc un bust cu Mihai Eminescu sau pot să facă un asemenea cadou unei școli din Bistrița-Năsăud – pot lua legătura cu sculptorul Mircea Mocanu la numărul de telefon 0742.125.244.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...