-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Se clatină fotoliul primarului din Telciu, Sever Mureșan?! Locuitorii au înregistrat cererea pentru referendum de demitere

Un grup de cetățeni ai comunei Telciu au depus astăzi la Instituția Prefectului mai multe liste cu semnături și cer un referendum de demitere al primarului Sever Mureșan. Unul dintre inițiatorii acestui demers spune că a cerut alături de alți cetățeni o „resetare” a Primăriei și Ocolului Silvic, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În această dimineață, un grup de cetățeni din Telciu au depus la Instituția Prefectului mai multe liste cu semnături. Aceștia cer un referendum de demitere al primarului Sever Mureșan.

„Avem peste 25% din locuitorii din toate satele aparținătoare comunei. Acum, Prefectura va verifica semnăturile. Am făcut parte dintr-un grup de cetățeni care în ianuarie-februarie am mers la domnul primar și am cerut o resetare a instituțiilor, a Primăriei și Ocolului Silvic: o gospodărire mai bună, nu o risipire a banului public. Domnul primar nu prea ne reprezintă în ultimul timp. La ocolul silvic sunt probleme, cu apa sânt probleme…” a explicat pentru Bistrițeanul.ro Nelu Pop, unul dintre inițiatorii acestui demers.

Acesta mărturisește că l-a susținut pe primarul Sever Mureșan alături de familie, inclusiv în campania electorală. „Ne-a îneșelat, am crezut că o să facă o resetare, dar l-a învins sistemul”, este de părere Nelu Pop.

Cererea pentru organizarea unui referendum de demitere trebuie să conțină motivele care stau la baza sa, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul cărții de identitate și semnătura cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

25% din cetățenii fiecărui sat și-au dat semnătura pentru referendum

Organizarea referendumului trebuie solicitată de cel puțin 25% din locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare din localitățile componente ale comunei.

„Un reprezentant al cetățenilor comunei Telciu a depus astăzi, 6 decembrie, la Instituția Prefectului două solicitări cu liste care conțin semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului și a consiliului local. Urmează să fie făcute verificările necesare de către departamentul juridic, iar rezultatul va fi comunicat ulterior”, transmite Instituția Prefectului.

Picătura care a umplut paharul pare să fi fost ezitarea primarului și a consilierilor locali de a rezolva problema cu apa. Locuitorii comunei au cerut ieșirea din ADI Apă-Canal, Consiliul Local Telciu ezita să ia o măsură, iar oamenii erau strânși cu ușa de Aquabis să semneze contractele de apă. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Mascații, prezenți la Telciu în următoarea săptămână pentru a potoli populația

Și neregulile și ilegalitățile care s-au lăsat cu dosare penale de la ocolul silvic al comunei a contribuit la nemulțumirea oamenilor. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Mafia Pădurilor în BN- Perchezițiile de la Telciu confirmă: ”blaturi”, lemn furat de mai bine de un jumătate de milion de lei

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. ,,Aquabis”” este o regie care deține monopolul livrării apei, deci nu e o situație concurențială.Telcenii au dreptate, apă lor nu e nevoie să o cumpere de la Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...