31.8 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

ȘOC ȘI GROAZĂ pentru Urbanismul bistrițean după anunțul făcut de ministrul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat că cele 10 legi pentru pentru construcţii, urbanism şi amenajarea teritoriului au fost cumulate. Iar eliberarea certificatului de urbanism se va face în maxim cinci zile.

Șoc și Groază după anunțul făcut de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în această dupămasă.

Angajatele de la Urbanism se văd forțate să facă totul pe repe-nainte, sau mai repejor decât aveau ele viteza setată.

Asta pentru că ministrul a anunțat că certificatul de urbanism se va emite în MAXIM cinci zile, nu între una și două luni, ca înainte.

Dacă, în prezent, un certificat de urbanism se eliberează în 1-2 luni, prin intermediul Platformei Digitale Naţionale, acesta va putea fi eliberat în 5 zile; la fel şi în cazul autorizaţiilor de construire, perioada se va reduce la 15 zile, faţă de 1-2 luni cât este în prezent” a transmis Cseke Attila, conform Stiripesurse.ro.

Groaza a apucat angajatele de la Primăria Bistrița când au auzit că cele 10 legi se reduc la una și actele se obțin online, de la un singur ghișeu.

Ministerul Dezvoltării a elaborat un singur cod legislativ pentru construcţii, urbanism şi amenajarea teritoriului. Acesta va înlocui cele zece legi în vigoare, vechi de 30 de ani, modificate substanţial în ultimii ani.

Cseke Attila a precizat că proiectul de act normativ, care a fost publicat, miercuri, în transparenţă decizională, prevede procurarea autorizaţiilor de construcţii online, de la un singur ghişeu. Totul într-un timp semnificativ mai scurt, reducând, astfel, birocraţia. De asemenea, va fi evitat şi riscul expirării unui aviz în timp ce este aşteptat un altul” mai scrie sursa sus-citată.

Totul va fi posibil datorită realizării unei Platforme Digitale Naţionale. Pe aceassta se vor încărca toate documentaţiile planurilor urbanistice generale (PUG) pe suportul Observatorului Teritorial, interconectată cu Registrul naţional al construcţiilor.

Despre cum funcționează serviciul Urbanism la noi, aici:

PRIMIM LA REDACȚIE: Incompetența atinge cote maxime la Primăria Bistrița și Serviciul Urbanism

PRIMIM la Redacție: Serviciul Urbanism se revoltă! Secretarul Gaftone „sabotează” activitatea serviciului, în detrimentul cetățenilor?

Haosul continuă în urbanismul din Primărie: arhitectul care i-a luat locul Monicăi Pop a fost „retrogradat”, iar concursul pe post amânat

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Doamne câtă răutate.
  Sa înțeleg că legea e numai pentru Bistrița?
  Eu cred că în toată țara sunt mari probleme în urbanism prin faptul că unii din exterior a se citi dezvoltatorii, vor să facă legea.
  În toată țara e un mare haos, aici ar trebuii acest ministru a întărească legea.
  Case, hale, blocuri de amestecate.
  Nu rezolvă nimic că termenul este de 5 zile la CU când ai niste legi varza ,

 2. Ați văzut acea groază la primărie?😂
  Cum puteți fi atât de siguri și a da un titlu la articol așa pompos doar sa dați apa la moara unora?
  Aceasta lege oare nu e valabilă în toată țara?
  Aveți informații că în alte orașe din țară totul este super?
  Mai lăsați mă că așa va plac lucrurile care fac reiting.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: