3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Șoferița de TIR din Reteag care face senzație pe TikTok. Aproape 600.000 de oameni o urmăresc

Are 28 de ani, este din Reteag și cu siguranță este una dintre cele mai urmărite și cunoscute șoferițe de TIR de pe platforma socială TikTok. Aceasta este urmărită de aproape 600.000 de oameni, clipurile sale ajungând adesea virale.

Libertatea spune povestea Adrianei Oltean, o tânără de 28 de ani din Reteag, de meserie șoferiță de TIR. Aceasta a ajuns să conducă mastodonți prin întreaga Europa la îndrumarea și determinarea tatălui său, un pasionat de mașini. Mai mult, același drum l-a urmat inclusiv sora sa mai mică.

Este șoferiță de la 18 ani, iar la 24 de ani a obținut toate atestatele necesare pentru a conduce TIR-ul. S-a căsătorit la 22 de ani și s-a mutat în Almeria, Spania, împreună cu soțul său, și el șofer de TIR.

„În cabina de TIR avem foarte multe lucruri personale, deoarece 90% din timp îl petrecem aici. Avem dulapuri cu haine, frigider, cuptor cu microunde, spațiu pentru depozitat mâncarea, măsuță, două paturi, ne-am decorat camionul cu perdeluță, covorașe pufoase, lumini colorate, niciodată nu ne urcăm încălțați în TIR, încălțămintea mereu o lăsăm pe scară”, își descrie Adriana TIR-ul, care i-a devenit ca o casă pe roți.

În primii doi ani a făcut curse Spania-Norvegia. Încărca fructe și legume în Spania și le ducea în Norvegia. Din Norvegia lua pește somon pe care-l ducea mai apoi în Spania și Franța. În ultimii doi ani a făcut mai mult curse Spania-Suedia și Danemarca. Ducea fructe și legume nordicilor, iar de la ei se întorcea cu lactate, cereale și bere, care ajungeau în supermarketurile din Spania.

„M-a impresionat peisajul din nordul Norvegiei (lacurile, munții), care transmit multă liniște, casele, care sunt majoritatea din lemn (au o arhitectură diferită față de cele din România) și sunt multe tuneluri pe sub apă”, mai spune șoferița.

Tânăra și-a făcut cont pe platforma socială TikTok, unde postează filmulețe cu peisajele superbe de care are parte, dar și sfaturi pentru șoferi. Acestea au ajuns să fie atât de apreciate, încât șoferița de TIR a ajuns să aibă aproape 600.000 de urmăritori. Nu lipsesc nici clipurile cu tentă personală, în care își întreabă urmăritorii, de exemplu, ce părere au despre faptul că și-a vopsit părul.

O puteți urmări pe Adriana Oltean AICI.

Foto: Libertatea

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...