6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

SONDAJ: Vor fi sau nu vor fi sancționați cei care și-au golit dejecțiile în lacul Colibița?!

„Ar trebui să fie de vis, în schimb este un coșmar dezgustător, cu fațadă de vis frumos…”, a comentat dezamăgit unul dintre cei aproape 2.000 de bistrițeni care și-au exprimat părerea într-un sondaj referitor la scandalul declanșat zilele trecute, la Colibița…

Sondajul referitor la Colibița a avut impact pentru 16.628 persoane, 2153 au și interacționat cu acest subiect, care a generat 60 de comentarii și aproape 2.000 de voturi. Despre scandalul izbucnit la Colibița puteți reciti detalii accesând linkurile de mai jos:

Ce s-a găsit în urma controalelor de astăzi de la Colibița?

Administrația Bazinală susține că țevile ce ies din pământ, la Colibița, ar fi conducte de drenare

Lacul Colibița budă comună?! Zeci de țevi deversează apa menajeră și dejecțiile de la cabană direct în lac

527 de persoane consideră că vinovații vor fi sancționați, în timp ce aproximativ 1.300 sunt convinși că nu vor exista sancțiuni pentru cei care au poluat mediul înconjurător: „Adică să se auto-sancționeze? Mulți din cei care împart legea și influența în județ au colibă acolo. Doar n-o să-și dea singuri amenzi…”, afirmă unul dintre comentatori.

Fiți serioși! Asta ar însemna să-și dea singuri amendă. Toată Colibița este a lor. Nu o să pățească nimeni nimic, hai sa fim seriosi, am uitat în ce țară trăim?!?”, a subliniat cu amărăciune un alt respondent.

Nu au nicio scuză…! Autoritățile să-și facă datoria

În timp ce unii s-au arătat revoltați pentru că nu se respectă nici măcar limita liberă de lângă luciul apei, care ar permite tuturor să se plimbe în jurul lacului, alții au sugerat că primăriile sunt conduse de mafioți, masoni și sataniști. „Sperăm din tot sufletul că vor fi sancționați! Și vrem să vedem și acele garduri, pereți și tot felul de construcții ilegale – dărâmate și desființate!”, susține Aczel Sandor Peter.

Nu au nicio scuză! Dacă au avut bani pentru cabane atunci ar fi trebuit să aibă bani și pentru fose septic! Autoritățile să-și facă datoria! Dar să și-o facă!”, afirmă un alt comentator.

Nu-s în măsură să sugerez amenzi. Sunt oameni responsabili cu asta. Asta așa…. pentru cei care judecă tot ce mișcă-n lume! Dar aș sugera să ia puțin la puricat și investigat modul de obținere a autorizațiilor de construcție la mai toate proprietățile din zonă. Deversarea foselor în lac ar fi apă de ploaie, pe lângă ce s-ar găsi în rest…”, crede Radu Barbu.

Există și reproșuri la adresa celor de la Garda de Mediu și Apele Române: „Ei ar trebui să răspundă! Unde au fost până acum?!?” Cu această idée este de accord și Ioan Cucuiet: „În primul rând cei de la Garda de Mediu trebuie sancționați! Până nu au ieșit conductele la iveală, ei nu au găsit nici una…!”

„Cred că e cel mai vizitat loc din Bistrița! E rușinos ce au făcut, dar și mai rușinos este că în general, în România, pe sate stăm foarte rău din punct de vedere al canalizărilor și al stațiilor de epurare a apei…”, afirmă Ovi
Ardelean.

Mușamalizare…?!?

Vor fi sancționați doar „cei mici”!!! Iar ca pedeapsă, le-aș demola cabana + amendă de aș asfalta Bistrița-Colibița la standarde europene!!! Oricum… ce au făcut băieții acolo întrece orice limită!!!!”, susține Alex Cherecheș. Dar există și bistrițeni care sunt convinși că „deja se încearcă mușamalizarea acestui caz. Pentru că, să fim serioși… Un om de rând nu își permite ditamai cabana la Colibița… Și până în malul apei!

Valentin Huciu conbsideră că vor fi sancțiuni „de ochii lumii”: „Vreau să-l văd pe funcționarul de la stat care acordă o amendă maximă vreunui director, mare patron sau mare potentat care are cabană la Colibița. A doua zi își pierde postul…!”

Păcat de oamenii cinstiți care au fosă septică… Acum vor plăti și ei. O să fie taxați de turiști… Rușine autorităților…!”, conchide Cristian Belei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...