11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Primarul Ioan Turc despre SF-ul saniei de vară: „Nu există niciun fel de suspiciune cu privire la validitatea și corectitudinea studiului”

În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, primarul Ioan Turc a refuzat să retragă de pe ordinea de zi studiul de fezabilitate al saniei de vară din Wonderland. Edilul a precizat că s-a lucrat foarte mult pe acest studiu și că nu există nicio suspiuciune cu privire la validitatea și corectitudinea acestuia.

Consilierul local USR Nicolae Pavelean a cerut retragerea de pe ordinea de zi a ședinței de CL de astăzi a proiectului care prevede aprobarea studiului de fezabilitate a saniei de vară din Wonderland.

„Întrucât greșelile aduc cu ele suspiciuni că acest studiu de fezabilitate a fost luat la unele parti cu copy paste de la Sibiu consider că acest punct trebuie retras de pe ordinea de zi”, a precizat Nicolae Pavelean.

Acesta i-a mai solicitat primarului Ioan Turc să spună cine ar fi trebuit să analizeze din Primăria Bistrița studiul de fezabilitate și dacă mai există asemenea „scăpări”. Se pare că studiul de feazabilitate a costat 28.500 de lei. Consilierul i-a cerut edilului ca de acum să pună la dispoziția Consiliului Local și nota de recepție a viitoarelor studii de fezabilitate.

„Greșeala e în partea descriptivă, în ceea ce privește partea tehnică: este un document extrem de serios pe care s-a lucrat, am avut cel puțin 6 întâlniri cu firma în care au fost luate în discuție toate aspectele de interes. Așa cum am spus-o în repetate rânduri, partia de schi e o gaură neagră, prin sania de vară rezolvăm două lucruri: oferim bistrițenilor o facilitate deosebită de agrement și doi astupăm gaura neagră din Cocoș” a precizat primarul Ioan Turc, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Turc: „Nu există suspiciuni cu privire la acest SF”

Acesta a mai spus că ar fi cel mai lung traseu din România și că se va merge pe o formulă de tip credit-furnizor, ceea ce înseamnă că se va recurde la un credit pentru finanțarea investiției:

„Intenționăm să mergem pe o formula de tip credit –furnizor astfel încât ratele vor fi plătite din veniturile generate de sania de vară. Nu consider că este oportună retragerea acestui proiect de hotărâre, nu există niciun fel de suspiciune cu privire la validitatea, corectitudinea acestui studiu de fezabilitate, pe componenta tehnico-economică. Cele câteva erori materiale, regretabile, au fost îndreptate”, a completat edilul.

Nicolae Pavelean nu a fost singurul care a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Și consilierul local PSD Augusta Săsărman a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului, identificând neconcordanțe în studiu. Printre ele se numără și instabilitatea terenului de pe Dealul Cocoș, problemă deja cunoscută:

„Nu există probleme pe această componentă. Realizatorul studiului de fezabilitate, ne asigură, în urma studiului geotehnic, că această sanie de vară poate fi realizată pe Dealul Cocoș”, a susținut Turc.

Proiectul a fost adoptat de către Consiliul Local.

Foto: Arena Platos Păltiniș Facebook 

Mai puteți citi despre acest subiect:

Când nu ești atent nici la copy-paste: au încurcat Sibiul cu Bistrița la studiile pentru sania de vară din Wonderland

„Confuziile” din Studiul de Fezabilitate al saniei de vară, șterse cu buretele în câteva ore. Documentul a fost corectat rapid „din pix”

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Cazaciocul și Mazurca,
  Joacă pe pârtie, Turca.
  Mazurca și Cazaciocul
  Dreg cu grijă busuiocul
  Și-alți popi fac feștanie,
  Pentru bobsleigh-sanie.
  Prieteni – suiți pe Cocoș,
  Cu clăpari, bețe – galoși,
  Că vine Domnul Răducu
  Și ne dă de-a durdulucu.

 2. Toti asigura ca este bine, ei își iau banii și primăria se descurca, la fel și cu pârtia sau alte investiții, interesant ca banii se dau și dacă apar probleme nu răspunde nimeni, pe aceste segmente ar trebui cercetări și trageri la răspundere, chiar dacă baga firmele în insolventa sau faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...