13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

Supercom riscă amenzi de până la 50.000 de lei dacă nu ridică gunoiul suficient de des

Potrivit regulamentului de salubritate votat în Consiliul Județean, operatorul Supercom riscă amenzi între 10.000 și 50.000 de lei dacă nu respectă frecvența de colectare.

Regulamentul de salubritate votat de consilierii județeni vin cu reguli destul de stricte pentru operatorul Supercom. Reguli stricte sunt și pentru Vitalia, care gestionează depozitul de deșeuri de la Tărpiu.

Astfel, dacă Supercom nu respectă frecvența de colectare pe fiecare localitate, stradă sau zonă de locuit, riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 50.000 de lei. Supercom are obligația inclusiv de a colecta anvelopele abandonate pe domeniul public. Are maxim 3 zile la dispoziție, de la identificarea lor.

Și nerespectarea termenului de realizare a investițiilor este penalizată cu 1%/zi de întârziere din valoare investiției. Nerespectarea frecvenței de igienizare a containerelor presupune penalități de 0,025% lei/zi de întârziere din redevența trimestrială

Nerezolvarea în termen a sesizărilor primite aduce penalități de 0,025% lei/zi de întârziere din valoarea trimestrială a redevenței. Nerespectarea termenului de transfer al deșeurilor din stații către CMID este și ea taxată. La fel și nerespectarea orarului de funcționare a centrelor de colectare. Dacă refuză să primească deșeurile aduse de bistrițeni în centrele de colectare, operatorul este taxat cu 100 de lei/abatere.

Dacă nu asigură utilaje pentru colectarea deșeurilor în zonele urbane la solicitarea primăriilor, firma Supercom este penalizată cu 500 de lei. Nerespectarea procedurii pentru colectarea deșeurilor abandonate implică penalități de 1.000 de lei.

Printre organele care vor verifica Supercom se numără și ADI Deșeuri, prin proaspătul corp de control. Despre procedura de lucru a inspectorilor puteți citi AICI.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. In partea de sus a localitatii componente Unirea, n-au ridicat desurile din plastic de o luna de zile , desi trebuiau ridicate de doua ori pe luna . Daca nu le ridica, o sa gasiti morman de desuri gramada la intersectia de peste drum de Moracolo ( fosta Casa Agrinomului ) … si pe care o sa le sufle vantul peste tot…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...