8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

SURPRIZĂ: Bogdan Ivan ia un mandat în Camera Deputaților! VEZI cine ar putea fi cel de-al cincilea deputat de Bistrița-Năsăud

Două mandate de deputat pentru PNL BN, un altul de senator, tot în dreptul PNL BN, iar situația e la fel și în dreptul PSD BN, unde tânărul Bogdan Ivan este surpriza. La nici 30 de ani, acesta rezervă un mandat de deputat în dreptul său, chiar dacă pornise făă nicio șansă în cursă. Dacă după rezultatele parțiale de ieri, cel de-al cincilea mandat de deputat revenea AUR în Bistrița-Năsăud, astăzi cifrele par să arate că mandatul s-ar duce spre USR Plus.

Dacă PNL BN a mizat din start pe două mandate de deputat și unul de senator la alegerile parlamentare de duminică, în PSD BN era cert doar un mandat de deputat și unul de senator. Rezultatul alegerilor a confirmat ceea ce PNL BN miza să obțină: două mandate de deputat, adjudecate de Robert Sighiartău și Diana Morar, și un mandat de senator care îi revine lui Ovidiu Florean. Dacă pentru aceștia situația era clară chiar de ieri, la PSD BN au fost emoții pentru că șansele pentru al doilea mandat de deputat, mandatul de deputat al lui Daniel Suciu și cel de senator al lui Ioan Deneș fiind clare. În ceea ce-l privește pe  Bogdan Ivan, șansele lui depindeau de intrarea PMP în Parlament. Spre seară, când ultimele date arătau că PMP nu va face pragul electoral de 5 la sută, iar Ionuț Simionca pierde șansa de a prinde al doilea mandat de deputat, optimismul creștea în tabăra tinerilor din PSD BN. După ultimele date oficiale prelucrate astăzi de partide, mai mult ca sigur liderul tinerilor pesediști – Bogdan Ivan va intra în Camera Deputaților, fiind marea surpriză a acestor alegeri în Bistrița-Năsăud. Mandatul acestuia apare ca sigur și în calculele PSD, dar și ale PNL și USR.

Bistrița-Năsăud va avea în total șapte parlamentari, cinci deputați și doi senatori. Astfel, după ce PNL BN și PSD BN blochează fiecare două mandate de deputați și câte unul de senator, șase în total, rămâne în discuție al cincilea mandat, unul de deputat. Dacă ieri cifrele parțiale îl dădeau ca favorit pe Marcel Seserman, candidatul AUR pentru Camera Deputaților, astăzi situația s-a schimbat și candidatul USR Plus Bistrița-Năsăud – Lorant Sas pare a fi cel care va adjudeca al cincilea mandat, iar acest rezultat apare atât în simularea USR Plus, cât și în cea a PNL sau PSD. Rămâne de văzut dacă numărarea ultimelor voturi va confirma calculele politicienilor. În acest caz, Bistrița-Năsăud ar putea fi unul dintre puținele județe unde AUR nu bifează un mandat.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...